Autor textu: Mária Tarišková
17.05.2021

Objav svet programovania vďaka bezplatným webinárom Škola s obrami

Po veľkom úspechu podujatia Kóduj s obrami prináša škola programovania Coding Giants Slovensko ešte pred letom ďalšie podujatie, sériu webinárov Škola s obrami.

Foto: Coding Giants

Bratislava 17.05.2021 (Skolske.sk/OTS)

Po veľkom úspechu podujatia Kóduj s obrami, kde mali deti z celého Slovenska príležitosť naučiť sa programovať zadarmo a v súťaži získať aj hodnotné ceny, prináša škola programovania Coding Giants Slovensko ešte pred letom ďalšie podujatie, sériu webinárov Škola s obrami.
 
Cieľom webinárov je pomôcť deťom získať a rozvíjať prvé digitálne zručnosti a zvýšiť povedomie detí o programovaní.

Pre tých, ktorí sa s programovaním ešte nestretli, sú webináre príležitosťou zoznámiť sa s rôznymi programovacími jazykmi. Na webinároch objavia, že hry, ktoré sa bežne hrajú, nie je až také ťažké naprogramovať. Pre tých, ktorí už majú s programovaním skúsenosti,  sú webináre dobrým spôsobom, ako si vyskúšať niečo iné. Webináre sú otvorené verejnosti a sú zadarmo.
 
Séria webinárov „Škola s obrami“ je podujatie organizované v spolupráci s občianskym združením Kóduj IT pre žiakov základných a študentov stredných škôl.
 
Webináre sú tématicky a vekovo rozdelené do 2 skupín. Mladšie deti si vyskúšajú programovací jazyk Scratch. Staršie deti sa oboznámia s programovacím jazykom HTML, CSS a JavaScript.

 
 
Cieľom školy programovania Coding Giants je zvýšiť záujem o štúdium a zamestnanie v oblasti informačných technológií. Vedieť programovať je v dnešnom digitálnom svete rovnako dôležité ako vedieť čítať a písať. Okrem toho si dieťa pri programovaní rozvíja nielen digitálne zručnosti, ale aj stimuluje rozvoj logického myslenia. Poslaním Coding Giants je poskytnúť deťom príležitosť naučiť sa programovať a rozvíjať tak ich tvorivosť, trpezlivosť, i schopnosť pracovať v tíme. Všetky tieto zručnosti im neskôr pomôžu v dospelom veku, či už sa rozhodnú pre kariéru v oblasti IT alebo nie. V Coding Giants chcú taktiež rodičom ukázať, že hra s počítačom môže byť nielen zábavná, ale aj zmysluplná. Deti sa na kurzoch učia základy programovania prostredníctvom vytvárania hier.
 
Coding Giants je inovatívna škola programovania, ktorú pred piatimi rokmi založili vo Varšave štyria kamaráti, absolventi Varšavskej technickej univerzity. Na poľskom trhu pôsobí Coding Giants s viac ako 75 prevádzkami v 33 mestách. Na jar 2019 otvorili prvú školu programovania v španielskej Barcelone. Držiteľom franšízovej licencie pre oblasť Slovenska je spoločnosť Bober s.r.o., ktorá podniká s víziou poskytnúť kvalitné vzdelanie a byť dobrým partnerom pri budovaní vlastnej budúcnosti čo najviac deťom.
 
Viac informácií vám poskytne
Eva Berdisová
Programová manažérka Coding Giants
+421 948 103 571
[email protected]
www.codinggiants.sk
 
 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]