Autor textu: TASR
30.05.2021

Na stáž v parlamente sa prihlásilo približne 100 záujemcov

​​​​​​​Základnou podmienkou na prijatie na stáž je, aby záujemcovia nastúpili aspoň do druhého ročníka bakalárskeho štúdia na vysokej škole v SR či v zahraničí.

Na archívnej snímke budova Národnej rady (NR) SR v Bratislave. FOTO TASR - Jaroslav Novák

Bratislava 30. mája (TASR) - Približne 100 záujemcov sa prihlásilo na stáž v Národnej rade (NR) SR. Uchádzači absolvujú ešte osobné pohovory. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NRSR. Dodal, že povinnosti a úlohy stážistov budú závisieť od charakterov agendy pracoviska, na ktorom bude stážista pôsobiť.
      
"Uchádzači absolvujú osobné pohovory. Tradične sa konajú v júni. Avšak v súčasnej dobe musíme brať do úvahy aj aktuálne platné opatrenia. Veríme však, že vývoj situácie nám umožní konanie osobných pohovorov v priebehu júna," ozrejmila kancelária.
      
Základnou podmienkou na prijatie na stáž je, aby záujemcovia nastúpili aspoň do druhého ročníka bakalárskeho štúdia na vysokej škole v SR či v zahraničí. Pri prijímaní na stáž sa podľa slov kancelárie hodnotia primárne skúsenosti, študijné zameranie a ovládanie cudzieho jazyka. "Súčasťou výberu uchádzačov je tiež zohľadnenie priorít uchádzačov v rámci výberu príslušného odboru Kancelárie NR SR či výboru NR SR a tiež kapacitné potreby jednotlivých školiacich pracovísk," doplnil odbor komunikácie.
      
Stážistov prijímajú pracoviská kancelárie, ako sekretariáty parlamentných výborov, odbor zahraničných vzťahov a protokolu, odbor Parlamentný inštitút, odbor komunikácie s médiami a verejnosťou, či odbor pre európske záležitosti
      
Podľa slov kancelárie stážisti v rámci svojich povinností spravidla vyhľadávajú, triedia, analyzujú a vyhodnocujú údaje a informácie potrebné pre prácu výborov, funkcionárov a jednotlivých poslancov. Pripravujú tiež podklady pre legislatívne návrhy, prekladajú materiály z cudzích jazykov vyžiadané od zahraničných partnerov, najmä z jazykov anglický, nemecký a francúzsky. Okrem toho stážisti vypomáhajú aj počas podujatí organizovaných Kanceláriou NR SR a podobne.
      
"Pre stážistov sú organizované aj rôzne doplnkové aktivity, napríklad diskusie s poslancami NR SR na aktuálne témy, prednášky na témy súvisiace s činnosťou NR SR a Kancelárie NR SR, prehliadky hlavnej budovy NR SR a priestorov Bratislavského hradu, či simulované zasadnutie výboru NR SR," dodala kancelária.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]