Autor textu: TASR
01.06.2021

Na MDD štartuje talentová výzva Mladé prešovské talenty 2021

Jednotlivé talenty budú posudzovať odborníci z prešovskej kultúrnej obce.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Andrej Galica

Prešov 1. júna (TASR) - Tradičné oslavy Medzinárodného dňa detí (MDD) v Prešove tento rok nahradí výzva pre detské talenty. Od utorka sa začína hľadanie mladých Prešovčanov, ktorí vynikajú v akejkoľvek kultúrnej oblasti. Najlepšie deti budú mať príležitosť svoj talent zviditeľniť na talentovej prehliadke v septembri.

Park kultúry a oddychu (PKO) Prešov v spolupráci s mestom Prešov chcú dať šancu mladým talentovaným Prešovčanom. Cieľom je zmobilizovať deti a mládež, ale aj kolektívy, ktoré vynikajú talentom v oblasti kultúry. Podmienkou je vek do 18 rokov.

"Školský rok 2020/2021 výrazne poznačila pandémia. Okrem samotnej výučby sa do online priestoru presunuli aj všetky krúžky či aktivity, a preto nechceme dopustiť, aby deti zostali v tomto období bez povšimnutia. Som presvedčená o tom, že v Prešove máme množstvo šikovných detí a našou úlohou teraz je, aby sme ich našli. S tými najlepšími budeme pracovať a pomôžeme im ukázať svoj talent aj za hranicami nášho mesta," uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Nepôjde o klasickú súťaž, ale o prehliadku umenia v podaní najtalentovanejších detí, ktoré vynikajú v speve, tanci, maľovaní, hre na hudobný nástroj alebo v oblasti literárneho umenia, divadla, filmu či grafiky. Jednotlivé talenty budú posudzovať odborníci z prešovskej kultúrnej obce ako Marka Staviarska, Katarína Koščová, Alena Paulusová, Boris Srník a Peter Popelka.

"Hľadáme detské talenty, či už kolektívy, alebo jednotlivcov. Ak by sa chceli pridať aj deti zo základných umeleckých škôl, budeme veľmi radi. Cieľom je v podstate hľadať tieto talenty, ideálne systematicky každý rok a prinášať ich na jedno pódium vo forme nejakej prehliadky a zároveň ich prepájať na prešovský kultúrny kontakt, aby to nebolo len ocenenie, ale aby reálne tam boli nejaké ďalšie kroky," povedala riaditeľka PKO v Prešove Barbora Rusiňáková s tým, že zapojiť sa môžu i detí z okolitých obcí.

Výzva je určená pre všetky deti bez ohľadu na ich doterajšie úspechy. Organizátori chcú motivovať aj také, ktoré zatiaľ nenabrali odvahu ukázať, čo sa v nich skrýva. Svoju tvorbu, videá, kresby a akýkoľvek iný formát predstavenia svojho talentu môžu posielať prostredníctvom prihlášky, ktorá je zverejnená na webstránke mesta www.presov.sk alebo doručiť fyzicky do budovy Čierneho orla na Hlavnej ulici do konca júna.



Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]