Autor textu: Mgr. Lucia Priputenová
10.07.2021

Športová škola ELBA začína s novým žiadaným odborom

Škola spolupracuje s viacerými úspešnými  športovými klubmi z Prešova a okolia, pričom na tréningy využíva nielen vlastné telocvične a vonkajšie ihriská, ale i neďaleký EL Park na Podjavorinskej ulici.  

Ilustračná snímka, FOTO TASR/AP

Po transformácii osemročného gymnázia na strednú športovú školu a s novým riaditeľom na čele otvára škola od nového školského roka žiadaný odbor, športový manažment. Odbor je zaujímavý nielen pre športovcov telom i dušou, ale uplatnenie si nájdu i športoví funkcionári. Absolventi nadobudnú široké pole vedomostí z dôležitých oblastí športového života, spoločnosti a športu, ako sú marketing, psychológia, ekonomika, masmediálna komunikácia, právo, zdravie a zdravý životný štýl. 

ELBA nepoľavila ani počas obdobia, keď boli kvôli pandémii zatvorené všetky školy. Po jarnom reštarte boli v jesennej covidovej vlne, ktorá nakoniec trvala až do mája, všetky hodiny odučené online. Žiaci sa neučili len teoretické predmety, online prebiehalo aj vyučovanie športových predmetov, počas ktorých žiaci cvičili pred zapnutými kamerami.  

Škola spolupracuje s viacerými úspešnými športovými klubmi z Prešova a okolia, pričom na tréningy využíva nielen vlastné telocvične a vonkajšie ihriská, ale i neďaleký EL Park na Podjavorinskej ulici.  

Škola si postupne buduje obraz úspešnej strednej športovej školy aj vďaka stúpajúcemu počtu reprezentantov z rôznych oblastí. Dívať sa na život s optimizmom, nie je vždy ľahké. Ale vychádzajúce slnko nás každý deň učí, že je to možné. Farby Slovenskej krajiny, mesta a športovej školy v Prešove úspešne reprezentujú na medzinárodných súťažiach. Získavajú viacero významných ocenení nielen v športových, ale aj vo vedomostných a jazykových olympiádach.

Krédom zriaďovateľa školy Ing. Emila Blichu je: nové podmienky stavajú pred nás nové ciele a nové výzvy. Sme pripravení nastúpiť do zápasu v najsilnejšej zostave.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]