Autor textu: TASR
20.08.2021

Rezort školstva odporúča telesnú a športovú výchovu organizovať v exteriéri

Pre zelenú a oranžovú fázu školského semaforu platí, že telesnú a športovú výchovu v interiéri odporúčajú realizovať s minimalizovaním premiešavania tried.

Ilustračná snímka, FOTO TASR/AP

Bratislava 20. augusta (TASR) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR odporúča v prípade priaznivých klimatických podmienok organizovať telesnú a športovú výchovu v exteriéri. Ide napríklad o školský dvor, okolie školy či park. A to takou formou, ktorá nepredstavuje zvýšené epidemiologické riziko prenosu ochorenia COVID-19. Uvádza to rezort školstva v dokumente Najčastejšie kladené otázky ku školskému semaforu, manuálu pre všetky druhy škôl a školských zariadení v školskom roku 2021/2022. 

Štátny tajomník ministerstva školstva pre oblasť športu Ivan Husár na sociálnej sieti uviedol, že pre zelenú a oranžovú fázu školského semaforu platí, že telesnú a športovú výchovu v interiéri odporúčajú realizovať s minimalizovaním premiešavania tried. Poukázal, že žiaci cvičia na telesnej a športovej výchove bez rúšok.

"Školské telocvične je možné využívať na vyučovanie telesnej a športovej výchovy, krúžkovej činnosti a po skončení vyučovania je možné prenajímať ich športovým klubom a športovým organizáciám na tréningovú činnosť," uviedol Husár. Zároveň zdôraznil, že neodporúčajú plánovať viaceré podujatia, keďže sa riadia usmerneniami COVID automatu o hromadných podujatiach a v prípade zhoršenia pandemickej situácie v okrese hrozí ich zrušenie. V materských školách neodporúčajú pobyty detí v škole v prírode, saunovanie či športový výcvik. Na základných školách zas pobyty žiakov v škole v prírode a športový výcvik, na stredných školách kurzy pohybových aktivít v prírode a kurz na ochranu života a zdravia. 

Športové krúžky rezort školstva odporúča realizovať v minimalizovaním premiešavania tried. V prípade testovania pohybových predpokladov žiakov rezort školstva vzhľadom na nepredvídateľnú epidemiologickú situáciu neodporúča v školskom roku 2021/2022 organizovať povinné testovanie žiakov prvého a tretieho ročníka základnej školy. 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]