Autor textu: TASR
03.09.2021

Žilinský kraj zrekonštruoval areál Gymnázia na Varšavskej ceste

Zrekonštruované športovisko je obľúbeným a vyhľadávaným areálom pre tréningy futbalu, florbalu, basketbalu, ale aj atletických disciplín ako beh, vrh oštepom a guľou.

Na snímke atletická dráha v športovom areáli Gymnázia Varšavská v Žilne počas otvorenia 3. septembra 2021. FOTO TASR - Erika Ďurčová

Žilina 3. septembra (TASR) – Žilinský samosprávny kraj ukončil po ôsmich mesiacoch rekonštrukciu športového areálu Gymnázia na Varšavskej ceste v Žiline. Podľa hovorkyne ŽSK Lucie Lašovej si vyžiadala investíciu vo výške 416 887 eur a samosprávny kraj ju hradil z vlastného rozpočtu.

„Počas stavby však ŽSK predložil úspešný projekt a v rámci výzvy Fondu na podporu športu sa mu podarilo získať dotáciu vo výške 50 percent nákladov," uviedla Lašová s tým, že areál privíta prvých športovcov hneď po ukončení kolaudačného konania.

pic
Na snímke žiaci Gymnázia Varšavská v Žilne počas otvorenia športového areálu školy na Varšavskej ceste v Žiline 3. septembra 2021. FOTO TASR - Erika Ďurčová

Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová podotkla, že krajská samospráva napĺňa ambíciu vytvoriť v každom z piatich regiónov moderný športový areál.

„Športová infraštruktúra takejto kvality a rozsahu je pri strednej škole vzácnosťou. Teší ma, že po dobudovaní atletického štadióna pri Spojenej škole v Martine má ďalšia škola k dispozícii športovisko, ktoré bude slúžiť nielen potrebám študentov, ale i širokej laickej a profesionálnej žilinskej verejnosti," povedala Jurinová.

pic
Na snímke žiaci Gymnázia Varšavská v Žilne počas otvorenia športového areálu školy na Varšavskej ceste v Žiline 3. septembra 2021. FOTO TASR - Erika Ďurčová

Riaditeľka gymnázia Jana Zrníková doplnila, že škola bude ihrisko využívať na potreby výučby telesnej výchovy a športové aktivity svojich študentov mimo vyučovania. „Na revitalizovaný areál však netrpezlivo čakali aj žilinské športové kluby, ktoré tu organizujú tréningy svojich zverencov," dodala Zrníková.

Zrekonštruované športovisko je obľúbeným a vyhľadávaným areálom pre tréningy futbalu, florbalu, basketbalu, ale aj atletických disciplín ako beh, vrh oštepom a guľou. Ročne jeho priestory využije približne 30.000 športovcov, uzavrela hovorkyňa ŽSK.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]