Autor textu: Zuzana Mészárosová
07.09.2021

Jesenné aktivity Twinning sú motivujúce a inšpirujúce

Novinky a jesenné aktivity programu eTwinning sú lákadlom pre učiteľov a ich žiakov.

Foto: Jesenné novinky etwinning. Zuzana Mészárosová

Bratislava 07.09.2021 (Skolske.sk)

eTwinning, komunita škôl v Európe, ktorá naučila už viac než dva milióny žiakov, ako spolupracovať a učiť sa spoločne i napriek tomu, že ich delia hranice, ponúka pre svojich priaznivcov – učiteľov i žiakov atraktívne moderné prostredie na vzájomné učenie sa. I v septembri prichádza so svojimi zaujímavými novinkami.
​​​​​​​
Program eTwinning poskytuje učiteľom inovačné vzdelávanie s názvom „Projektové vyučovanie a online spolupráca škôl v programe eTwinning“ i v školskom roku 2021/2022. Program inovačného vzdelávania je poskytovaný v rozsahu 50 hodín (16 hodín prezenčne, 10 hodín online s lektorom a 24 hodín dištančne). Vzdelávanie je bezplatné, akreditované a poskytované vo všetkých regiónoch Slovenska. Učitelia sa môžu na toto vzdelávanie prihlásiť tu: https://www.etwinning.sk/inovacne-vzdelavanie.

Pre tých, ktorí sa chcú vzdelávať na diaľku a sami si určovať čas na vzdelávanie ponúkame možnosť zapísať sa do diaľkového – elearningového kurzu „Metodika eTwinningových projektov“ a vo virtuálnej triede s českými učiteľmi vyskúšať všetky kroky pre realizáciu medzinárodného projekt. Kurz potrvá 6 týždňov – od 4. októbra do 14. novembra 2021, je určený začiatočníkom a sprevádzať vás budú skúsení tútori. Link na prihlásenie tu: https://www.etwinning.sk/elearningove-kurzy.
Pre učiteľov je naplánovaných viacero medzinárodných akcií - niektoré prezenčne, niektoré online - https://www.etwinning.sk/medzinarodne-vzdelavacie-podujatia. I tieto akcie sú pre učiteľov bezplatné.
 
Pre mnohých učiteľov materských škôl bude lákadlom prezenčný česko – slovensko - poľský medzinárodný seminár pre MŠ, ktorý sa uskutoční 7.-9. októbra v Žiline.
 
Každoročná „Konferencia pre riaditeľov škôl“ sa bude konať  za priaznivých epidemiologických podmienok v Poprade 30.11.2021.
 
Obľúbené webináre pokračujú i v tomto školskom roku a učitelia majú možnosť prihlásiť sa na tomtoo linku: https://www.etwinning.sk/webinare#webinar-list.
 
Ak ste v programe eTwinning začiatočník, alebo ste už nejaký čas zaregistrovaný a pokúšate sa zorientovať a máte pocit, že ste „stratený“ a potrebujete pomôcť – je tu skupina Virgilio, ktorá vám pomôže na vašej ceste programom eTwinning. Ku skupine sa môžu učitelia pridať na tomto linku: https://groups.etwinning.net/7821/home
 
Na jeseň je pre učiteľov a žiakov opätovne pripravená Národná súťaž o najlepší eTwinning projekt, učitelia sa budú môcť do tejto súťaže už čoskoro prihlásiť.  

Medzi učiteľmi a žiakmi veľmi populárne eTwinningové týždne sú práve aktuálne a potrvajú do 28. októbra 2021. Sú zamerané na mediálnu gramotnosť a dezinformácie a na to, ako sa účastníci programu eTwinning môžu dozvedieť viac o tejto tohtoročnej téme. Týždne eTwinning podporia účastníkov širokou škálou činností zameraných na túto tému, ako online aktivity vrátane odborných prednášok, veľtrhy projektov a stretnutia zamerané na osvedčené postupy, ktoré učiteľov prevedú tvorbou vlastného kvalitného projektu. Viac info tu: https://live.etwinning.net/campaigns/2021/media-literacy-and-disinformation

eTwinning je vitálny európsky projekt a práca v ňom spolu so žiakmi sa mnohonásobne vráti v podobe nových vedomostí žiakov a skvelej komunikácii tak učiteľov ako i žiakov so svojimi európskymi partnermi.

Zuzana Mészárosová, ambasádor eTwinning

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]