Autor textu: Eva Chalányová
08.09.2021

Keď srdce bije pre iných.

Niekedy sa veci vyriešia rýchlo a ľahšie, no niekedy to trvá dlho a vyžaduje si to spoluprácu a pomoc viacerých ľudí.

Foto: Lívia Klostermannová

Bratislava 7. septembra (Skolske.sk) - Život nám často prinesie do cesty veľa radosti, ale aj skúšok a trápení. V ťažkých chvíľach sa zdá, že nevládzete, že ste sám. To najlepšie, čo sa môže stať, je to ak sa ozve rodina, priateľ, spolužiak, alebo niekto koho ani nepoznáte. Ponúkne Vám pomoc, peniaze, alebo len tak trpezlivo si Vás vypočuje. Vtedy sa začnete cítiť lepšie a klbko trápení sa začne rozmotávať.

Niekedy sa veci vyriešia rýchlo a ľahšie, no niekedy to trvá dlho a vyžaduje si to spoluprácu a pomoc viacerých ľudí. Je niekoľko vlastností, ktoré by sme chceli deťom vštepovať v našej škole. Je to spolupatričnosť, ochota, empatia.

Práve preto už dlhé roky zbierame vrchnáčiky, prostredníctvom ktorých pomáhame chorým a sociálne slabým. Predstavte si, že to drobné plastové čudo predstavuje pre niekoho svetielko nádeje na zlepšenie kvality života. Nuž ak budete najbližšie držať v dlani farebný vrchnáčik spomeňte si, že niekto naň čaká, niekto verí v ochotu a dobro ľudí. Spomeňte si, že práve teraz je čas, aby vaše srdce bilo pre iných.

V našej Materskej škole na Hollého v Hlohovci máme vďaka pánovi Blaškovi nádherné červené srdce, zhotovil ho pre nás všetkých, aby  sme mohli doň zbierať plastové vrchnáčiky. Nuž príďte a vhadzujte vrchnáčiky. Budete možno počuť tlkot srdca, ktoré bije pre iných. Ďakujeme pán Blaško, ďakujeme, všetkým, čo sa zapoja.

pic
Foto: Lívia Klostermannová

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]