Autor textu: Zuzana Peternai
16.11.2021

Erasmus+ Days

Už piaty krát na Slovensku

Foto: logo Erasmus+ Days

Nové Zámky 16.11.2021 (Skolske.sk)

Erasmus+ Days je iniciatíva, ktorá priblíži program Erasmus+ a jeho možnosti verejnosti prostredníctvom rôznych aktivít a podujatí, ktorých cieľom je predstaviť úspešných realizátorov a ich projekty a podeliť sa o skúsenosti účastníkov Erasmus+ mobilít zo zahraničia. Na Slovensku sme oslavovali #ErasmusDays piaty krát.

pic
Foto: Darovanie krvi

Hoci podmienky na zapojenie sa do iniciatívy aj tento rok boli sťažené vzhľadom na prijaté opatrenia na zamedzenie šíreniu koronavírusu, aj Gymnázium Petra Pázmáňa sa už tretíkrát zapojilo do tejto iniciatívy. Na základe ponaučenia z predchádzajúceho roka sme sa rozhodli namiesto verejných osláv aktivity uskutočniť len v kruhu žiakov a učiteľov školy.

pic
Foto: Tvorivé dielne

14. októbra sme deň začali darovaním krvi, potom si žiaci mohli vyskúšať svoje umelecké schopnosti na dvoch workshopoch súbežne. Na jednom sa pripravovali drevené šípy s destináciami, ktoré sme za posledných 12 rokov vrámci programu Erasmus+ navštívili. Je ich až neuveriteľných 27 po celej Európe! Druhá skupina žiakov tvorila mozaiku s nápisom Erasmus+ z kúskov črepov a keramických kvetov. Výsledok je nielen esteticky príťažlivý, ale bude skrášliť aj našu školu.

pic
Foto: Tvorivé dielne

15. októbra sme sa orientovali na školské projekty KA2 a na eTwinning, ktoré zahŕňajú žiacke krátkodobé a dlhodobé mobility a projekty a na oboznámenie sa s programom Erasmus+ a s Európskou úniou. Žiaci si pripravili zaujímavé aktivity, mini-prednášky spojené s kvízmi, kartové hry a iné, aby upriamili pozornosť, čo všetko nám program Erasmus+ a eTwinning dáva a prečo je dôležité zapájať sa do iniciatív a zdvihli povedomie o Európskej únii. Deň sme zavŕšili dokončením nášho cestovateľského totemu – všetky pripravené šípy sme priklincovali k stĺpu, ktorý je odteraz pýchou nášho átria.

pic
Foto: Výsledok Erasmus+ Days

Všetky podujatia, ktoré sa zrealizovali vo svete, nájdete na medzinárodnej mape www.erasmusdays.eu. Zoznam podujatí organizovaných na Slovensku nájdete na slovenskej webstránke iniciatívy.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]