Autor textu: TASR
18.11.2021

Univerzita Komenského prenechá prevádzkovanie jedálne v Mlynskej doline externej firme

Do verejnej súťaže sa zapojili traja uchádzači, vyhodnocovať bolo možné len dve z nich, keďže tretia ponuka prišla po lehote.

Na archívnej snímke budova Univerzity Komenského v Bratislave. TASR - Dano Veselský

Bratislava 18. novembra (TASR) - Pandemická situácia urýchlila rozhodnutie vedenia internátov a Univerzity Komenského (UK) v Bratislave ponúknuť priestory internátnej jedálne Venza v Mlynskej doline do verejnej súťaže s cieľom nájsť externého prevádzkovateľa. Pôvodná jedáleň ukončila prevádzku v júni. TASR o tom informovala hovorkyňa UK Lenka Miller.  
      
Na základe odporúčaní Úradu pre verejné obstarávanie UK realizovala obstarávanie formou verejnej súťaže. Predmetom zákazky bolo zabezpečenie stravovania formou ekonomického prenájmu vysokoškolskej jedálne. Ponuku mohli predložiť uchádzači z krajín EÚ, ktorí spĺňali podmienky účasti. Uchádzači museli preukázať, že nemajú podlžnosti voči štátu a doložiť referenciu vo výške minimálne 620.000 jedál za posledné tri roky ako dôkaz, že dokážu zabezpečiť poskytovanie požadovaných služieb. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bola najvyššia ponúknutá cena za prenájom celého predmetu zákazky za päť rokov.
      
Do verejnej súťaže sa zapojili traja uchádzači, vyhodnocovať bolo možné len dve z nich, keďže tretia ponuka prišla po lehote. Komisia vybrala víťaznú ponuku vo výške 1.212.060 eur, ktorú predložila spoločnosť Fit Food, ako druhá sa umiestnila spoločnosť TOMIR, s ponukou vo výške 636.600 eur. "Prevádzkovanie veľkej internátnej jedálne vlastnými silami bolo pre univerzitu dlhodobo stratové. Gastro je špecifický sektor, preto sme sa rozhodli prenechať prevádzkovanie jedálne profesionálom," povedal prorektor UK pre vonkajšie vzťahy Radomír Masaryk. Táto súťaž je podľa neho ďalším dôkazom, že súčasné vedenie univerzity sa snaží postupovať maximálne transparentne a ekonomicky. "Za rok 2020 nám jedáleň generovala stratu vo výške viac než pol milióna eur. Odteraz bude príprava jedál v rukách skúsených profesionálov a zároveň prinesie univerzite príjem z prenájmu," dodal.
      
Aktuálne plynie desaťdňová lehota od zverejnenia informácie o výsledku hodnotenia ponúk na podanie námietky. Následne predloží vedenie univerzity výsledok súťaže na najbližšie zasadnutie Akademického senátu UK 15. decembra. Ak senát návrh schváli, univerzita vyzve úspešného uchádzača na podpis zmluvy. Deň otvorenia novej jedálne bude podľa UK závisieť od rozsahu rekonštrukčných prác, ktoré sa prevádzkovateľ rozhodne realizovať pred otvorením novej jedálne.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]