Autor textu: Sylvia Hamadejová
08.03.2022

Boli ste už vo svete na skusy? Natočte video o svojich zážitkoch a vyhrajte cestovanie po Európe.

SAAIC - Národná agentúra programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu vyhlasuje národnú súťaž „Túlavá palica“ pre organizácie v sektore odborného vzdelávania a prípravy.

Foto: SAAIC - Národná agentúra programu Erasmus+

Bratislava 08.03.2022 (Skolske.sk)

Program Erasmus+ oslavuje tento rok 35. výročie. Ako sa za ten čas zmenil? Stáva sa inkluzívnejším, podporuje environmentálnu udržateľnosť, digitalizáciu a aktívnejšiu európsku generáciu. Pri tejto príležitosti Európska komisia vyhlásila šiesty ročník Európskeho týždňa odborných zručností, ktorý je zameraný na Prechod na ZELENÉ ODBORNÉ VZDELÁVANIE A PRÍPRAVU. Bude sa konať v týždni 16. - 20. mája 2022. SAAIC - Národná agentúra programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu vyhlasuje pri tejto príležitosti národnú súťaž „Túlavá palica“.

Téma tohtoročného Týždňa odborných zručností je v súlade so záväzkom Európskej komisie, ktorý je známy ako Európska zelená dohoda. V celej Európe sa pripravujú podujatia, ktorých cieľom je zvyšovať atraktívnosť odborného vzdelávania a prípravy (OVP) a podporovať získanie vhodných zručností pre zelenú transformáciu. Osobné, online alebo hybridné podujatia sa môžu konať po celý rok na miestnej, regionálnej alebo národnej úrovni. Kto sa chce pripojiť k európskym aktivitám, môže sa zaregistrovať na EU stránke. Súčasťou Týždňa OVP bude aj odovzdanie hlavných cien OVP Excellence Awards (18. mája 2022).

SAAIC - Národná agentúra programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu sa k tejto iniciatíve pripája aj vyhlásením národnej súťaže „Túlavá palica“. Názov vychádza z jedného zo symbolov putovania tovarišov po Európe - putovnej palice. Tá zároveň symbolizuje ekologický spôsob dopravy. Cieľom súťaže je podpora zelených zručností získaných v rámci OVP. Zapojiť sa do nej môžu organizácie, ktoré realizovali, resp. realizujú, projekty v programe Erasmus+ v sektore OVP. Záujemcovia pripravia videopríbeh, v ktorom predstavia, ako uchopili tému ochrany životného prostredia v projekte Erasmus+. Súťaž trvá do 31. októbra 2022. Zo zaslaných videopríbehov vyberie porota tri najinšpiratívnejšie. Víťazný tím vyhrá výlet do Bruselu spojený s informačno-študijnou návštevou inštitúcií Európskej únie. Tímy umiestnené na 2. a 3. mieste získajú poukaz na cestovanie vlakom po Európe. Viac informácií sa dozviete na stránke národnej súťaže.

Iniciatívu Európsky týždeň odborných zručností vyhlásila Európska komisia po prvýkrát v roku 2016. Jej zámerom je zvýšiť kvalitu a atraktívnosť OVP, ktoré je schopné poskytnúť mladým ľuďom zručnosti potrebné na naplnenie osobného a profesionálneho života. Iniciatíva zahŕňa podujatia, ktoré sa môžu konať v členských krajinách Európskej únie, kandidátskych krajinách, krajinách EZVO a v partnerských krajinách ETF.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]