Autor textu: Mgr. Beáta Molnárová
15.04.2022

PROJEKT: POČÍTAME ZO SRDCA (DEŇ FINANČNEJ GRAMOTNOSTI NA 1.STUPNI)

Vychádzali sme z oznamu, uverejneného na našej stránke školy, ktorý sa venuje výzve – zbierke na pomoc ľuďom z Ukrajiny. 

Pomáhať druhým od srdca je ten najväčší dar. Aj naše mesto sa zapojilo do humanitárnej pomoci pre Ukrajinu.Z tohto dôvodu prebiehal aj náš projektový

Bratislava 16.4.2022 (Skolske.sk)

Pomáhať druhým od srdca je ten najväčší dar. Aj naše mesto sa zapojilo do humanitárnej pomoci pre Ukrajinu.

Z tohto dôvodu prebiehal aj náš projektový deň  finančnej gramotnosti na 1.stupni ZŠ trochu netradične. Konal sa dňa 15.3.2022 pod názvom „Počítame zo srdca“. Jednotlivými úlohami sme  nadviazali na momentálnu (žiaľ, smutnú) situáciu vo svete. Vychádzali sme z oznamu, uverejneného na našej stránke školy, ktorý sa venuje výzve – zbierke na pomoc ľuďom z Ukrajiny. Našou hlavnou úlohou bolo teda v deň projektu sústrediť sa na túto pomoc.

pic
Foto: text

Porozprávali sme sa so žiakmi o danej téme, o ľudských hodnotách a potrebách, objasnili sme si pojmy: bohatstvo, mier, solidarita, humanitárna pomoc. Žiaci následne spoločne alebo v skupinách vyrábali plagát na tému: Čo všetko zabalím do krabice? Vystrihovali a lepili z letákov položky, ktoré by radi venovali ľuďom z Ukrajiny podľa daného zoznamu. Boli to predovšetkým trvanlivé potraviny a hygienické potreby. Žiaci 3. -  4. ročníka mali určený aj limit – 5 eur  na jednu  „pomocnú krabicu“. V ŠKD sa oboznamovali s  internetovou stránkou: https://www.zlatka.in/sk/ , kde si deti mohli vyskúšať svoje vedomosti a zručnosti v oblasti finančnej gramotnosti.

pic
Foto: text

Niektoré deti úlohu zobrali veľmi zodpovedne a na nasledujúci deň priniesli z domu plné tašky trvanlivých potravín a hygienických potrieb. Tieto dary boli odovzdané do Komunitného centra v Kráľovskom Chlmci.

Za každý jeden dar, za každú zvládnutú aktivitu a ochotnú spoluprácu patrí obrovské ĎAKUJEM všetkým zúčastneným.

pic
Foto: text
pic
Foto: text
pic
Foto: text
pic
Foto: text
pic
Foto: text
pic
Foto: text
pic
Foto: text

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]