Autor textu: TASR
18.04.2022

V Modranke otvorili pilotnú Trnavskú klubovňu 

Klubovňa, zriadená na poschodí miestneho kultúrneho domu, je súčasťou projektu Komunitné klubovne – živé miesta pre mladých pod patronátom mesta, funguje pod gesciou Mestského kultúrneho strediska (MsKS) – Zaži v Trnave.

Ilustračná snímka. FOTO TASR - Oliver Ondráš

Trnava 18. apríla (TASR) – V miestnej časti Trnavy v  Modranke začal fungovať pilotný komunitný priestor pre mládež, ktorý dostal názov Trnavská klubovňa. Mladí ľudia od 11 rokov v ňom budú môcť spoločne s koordinátorom vytvárať útulné a vnímavé prostredie, kde sa budú učiť aktívne sa zapojiť do života v komunite. Informuje o tom mesto na svojom webe.

      Klubovňa, zriadená na poschodí miestneho kultúrneho domu, je súčasťou projektu Komunitné klubovne – živé miesta pre mladých pod patronátom mesta, funguje pod gesciou Mestského kultúrneho strediska (MsKS) – Zaži v Trnave. „Po rozbehnutí komunitného priestoru v Modranke sa plánujeme presunúť v Trnave medzi paneláky a vytvoriť niečo podobné i pre ľudí na najväčšom sídlisku Družba, ktorých potreby sme už tiež zisťovali v dotazníku,“ uviedol iniciátor projektu a riaditeľ MsKS Peter Cagala.

      Projekt je inšpirovaný zahraničím a vznikol v spolupráci s odborom školstva, mládeže a športu trnavskej radnice, Centrom voľného času – Kalokagatia a mladými z Modranky, ktorí sa na realizácii podieľali svojimi ideami prostredníctvom dotazníka. Klubovňu vedie koordinátor Lukáš Hrošovský, ktorý sa špecializuje na prácu s mládežou na medzinárodnej úrovni. Jeho misiou je nastaviť fungovanie komunitného priestoru tak, aby si ho časom spravovali tínedžeri samostatne. 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]