Autor textu: TASR
27.04.2022

Súťaž stredoškolákov Technická myšlienka roka vyhral projekt Smart Home

Je úžasné vidieť mladých ľudí, ktorých baví technika a vedia ju využiť na realizáciu svojich nápadov, dodal prodekan pre rozvoj a zahraničné vzťahy FEIT UNIZA Peter Brída.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Ján Krošlák 

Žilina 27. apríla (TASR) – Fakulta elektrotechniky a informačných technológií Žilinskej univerzity v Žiline (FEIT UNIZA) vyhodnotila minulý týždeň 13. ročník súťaže Technická myšlienka roka pre stredoškolských študentov. Podľa Adriany Valentovičovej z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA získal prvé miesto projekt Smart Home Adama Pavúčeka zo Strednej priemyselnej školy (SPŠ) elektrotechnickej v Košiciach.

Na druhom mieste skončil projekt medicínskej elektroniky CS24A1 – modul 24bitového adc prevodníka Filipa Pavloviča zo SPŠ Jozefa Murgaša v Banskej Bystrici. Tretie miesto získal projekt Kontajner na separovanie odpadu s mobilnou aplikáciou študentov Milana Kleina, Matúša Švirlocha a Jakuba Solára zo Súkromnej strednej odbornej školy Ul. 29. augusta v Poprade. "Pre veľké množstvo kvalitne prezentovaných projektov udelila FEIT UNIZA Cenu FEIT city za projekt Firemný informačný systém pre mobilné zariadenia Martinovi Vlčekovi zo SPŠ elektrotechnickej v Košiciach," dodala Valentovičová.

Do finálového kola postúpilo 18 najlepších projektov z celého Slovenska, ktoré súťažili napríklad v oblastiach mechatroniky, elektroniky a IT. "Je úžasné vidieť mladých ľudí, ktorých baví technika a vedia ju využiť na realizáciu svojich nápadov. Blahoželám všetkým, ktorí postúpili do finálového kola, a špeciálne víťazom. Ďakujeme priemyselným partnerom, ktorí podporili súťaž nielen vecnými cenami, ale aj osobnou účasťou v komisii," dodal prodekan pre rozvoj a zahraničné vzťahy FEIT UNIZA Peter Brída.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]