Autor textu: TASR
06.05.2022

Školy sa môžu prihlásiť do národného oceňovania Angažovaná škola 

Výsledky oceňovania aj s vyhlásením škôl, ktoré získajú oficiálnu značku Angažovaná škola, budú zverejnené v októbri 2022. 

Ilustračná snímka. FOTO TASR/AP

Bratislava 6. mája (TASR) - Od roku 2020 majú školy na Slovensku možnosť získať oficiálnu značku Angažovaná škola. Národné oceňovanie materských, základných a stredných škôl Angažovaná škola, ktoré je súčasťou medzinárodnej ceny Regional Service Learning Award, spúšťa prihlasovanie do tretieho ročníka. TASR o tom informovala PR manažérka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií Eva Ščepková. 

      "Hlavnou myšlienkou oceňovania je vyzdvihnúť školy, ktoré do svojej klasickej výučby aplikovali výchovu k dobrovoľníctvu prostredníctvom modernej medzinárodnej stratégie service learning. Tá je zameraná na prepojenie tradičného vyučovania s realizáciou dobrovoľníckych projektov na školách, ktoré pomáhajú miestnej komunite a rozvíjajú u žiakov solidaritu, vzájomné pochopenie a aktívne občianstvo," povedala Alžbeta Brozmanová Gregorová, prezidentka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií, organizátora oceňovania Angažovaná škola. V prvých dvoch ročníkoch bola značka udelená 14 školám, z toho piatim zlatá značka Angažovaná škola za víťazné projekty.

      Prihlasovanie je dostupné do 8. júla, po jeho uzavretí všetky projekty prejdú hodnotením komisie. "Naším zámerom nie je len školy oceňovať, ale aj podporovať prostredníctvom vzdelávania a konzultácií v zavádzaní stratégie service learning," uviedla Dominika Hradiská, riaditeľka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií, organizátora oceňovania Angažovaná škola.

      Výsledky oceňovania aj s vyhlásením škôl, ktoré získajú oficiálnu značku Angažovaná škola, budú zverejnené v októbri 2022. Víťazi národného oceňovania pritom postupujú do medzinárodného kola, v ktorom sa stretnú najlepšie projekty šiestich krajín Európy. 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]