Autor textu: TASR
10.05.2022

SOŠ technická v Dubnici nad Váhom získala prestížnu cenu za inovatívnosť

Udelenie ceny len dokazuje, že naša škola je žiadaná vo firemnom prostredí a rešpektovaná nielen v Trenčianskom kraji, ale aj v zahraničí, uviedol riaditeľ Miroslav Dziak.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Oliver Ondráš

Trenčín 10. mája (TASR) – Stredná odborná škola (SOŠ) technická v Dubnici nad Váhom získala Národnú cenu kvality odborného vzdelávania a prípravy. Cenu získala za zavádzanie inovatívnych prístupov a nových technológií v odbornom vzdelávaní a príprave. Informoval o tom riaditeľ školy Miroslav Dziak.
      
Škola podľa neho spolupracuje s významnými partnermi a organizáciami, čo sa odzrkadlilo aj na jej rozvoji. V tomto školskom roku má v systéme duálneho vzdelávania zapojených 185 žiakov a 12 firiem. Aj preto patrí medzi Top 10 slovenských škôl zapojených v systéme duálneho vzdelávania.
      
„Udelenie ceny len dokazuje, že naša škola je stabilizovaným a jasne profilovaným subjektom, s vynikajúcim materiálnym zázemím, žiadaná vo firemnom prostredí a rešpektovaná nielen v Trenčianskom kraji, ale aj v zahraničí,“ uviedol Dziak.
      
Podľa vedúceho odboru školstva a kultúry na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja Richarda Hančína cenu získali za zavádzanie umelej inteligencie, 3D tlačiarní a robotiky do vzdelávania, za medzinárodnú spoluprácu či podporu digitálnej a zelenej transformácie vo výchovno-vzdelávacom procese a podporu priemyslu.
      
„Škola má výbornú spoluprácu so zamestnávateľmi. Jej výsledkom je to, že dobre pozná ich prostredie, potreby, technológie a inovácie. Tie sa snaží zabezpečiť nielen pre žiakov zapojených v duálnom vzdelávaní, ale aj pre všetkých žiakov školy,“ doplnil Hančín.
      
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Štátny inštitút odborného vzdelávania, Rada zamestnávateľov pre odborné vzdelávanie a spoločnosť EQAVET vyhlásili víťazov jednotlivých kategórií v rámci Mesiaca kvality odborného vzdelávania a prípravy po prvý raz.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]