Autor textu: Peter Bercik
01.06.2022

Štartuje Mobilfest, ojedinelá kreatívna súťaž z dielne filmovej školy v Košiciach

Prihláste svoje krátke videá alebo fotografie vytvorené mobilným telefónom a vaše diela sa môžu stať virálnymi.

Z vyhlasovania víťazov v predchádzajúcich ročníkoch. Foto: SŠUPF

Bratislava 01.06.2022 (Skolske.sk) 

Myslíte si, že na natočenie krátkeho filmu potrebujete zložitú techniku? Omyl! Sociálne siete sú dnes zaplavené krátkymi videami, ktoré sa stali virálnymi vďaka originalite nápadu, silnému príbehu či pôsobivej estetike a boli nasnímané bežne dostupnou technikou – mobilným telefónom. Ak si myslíte, že ste dostatočne kreatívni aj vy, zapojte sa do festivalu Mobilfest a prihláste svoje dielo už do 7. ročníka na Slovensku ojedinelej súťaže videofilmov a fotografií vytvorených mobilom, ktorá štartuje 1. júna 2022.

​​​​​​​Ak máte pocit, že ste ešte veľmi mladí alebo naopak už príliš starí na takéto zábavky, tak vedzte, že najmladší prihlásení súťažiaci mal iba tri roky a najstarší sedemdesiat. Nejde teda o vek, ale o nápad, či zaujímavý príbeh. Filmy môžu byť hrané, dokumentárne, animované, prihlásiť môžete aj videoklip, art video či fotografiu. Zapojiť do súťaže, ktorú organizuje Súkromná škola umeleckého priemyslu filmová v Košiciach v spolupráci s firmou AUVID, s.r.o a s podporou Košického samosprávneho kraja, môžete diela nakrútené výlučne prostredníctvom mobilného telefónu v minimálnej dĺžke 30 sekúnd a maximálnej dĺžke 5 minút a fotografie nafotené mobilom. Súťažné video diela a fotografie s prihlasovacím formulárom musia byť umiestnené na stránke www.mobilfest.eu najneskôr do 15. septembra 2022. Jeden súťažiaci môže prihlásiť viac filmov a fotografií. Slávnostné vyhodnotenie, odovzdávanie cien a premietanie víťazných filmov prebehne v októbri 2022 a už tradične sa uskutočňuje v Cinemaxe Optima.  

Okrem súťažiacich sa podujatia zúčastňuje množstvo divákov a zástupcovia médií. Súčasťou odovzdávania ocenení je každoročne aj kultúrny program. Slogan tohto siedmeho ročníka znie: Toč aj ty s IT! „Mobilfest sa počas uplynulých rokov stal pevnou súčasťou kreatívneho koloritu aj kultúrnych udalostí v Košickom kraji. Navyše každý ročník priniesol i novinky. V tomto roku to bude prezentácia Košického kraja aj formou fotografií,“ hovorí riaditeľka Súkromnej školy umeleckého priemyslu filmovej Jarmila Uhríková. Prihlásené diela posúdi umelecká porota zložená z odborníkov z filmového a televízneho  fachu. Čestným predsedom je skladateľ, hudobník, spevák a zabávač Marián Čekovský, výkonným riaditeľom  Walter Uhrík. V porote okrem nich sedia skúsení režiséri  Peter Hrabinský, Jaroslav Kerner, či Peter Kováčik.

Od pilotného ročníka, ktorý sa uskutočnil v roku 2013, keď boli Košice Európskym hlavným mestom kultúry, sa až doteraz do súťaže prihlásilo viac ako 200 súťažných videí. Všetky si môžete pozrieť na stránke www.mobilfest.eu.

V siedmom ročníku sa súťaží v nasledujúcich kategóriách a disciplínach: • I. DOSPELÍ (nad 18 rokov) 1) Filmy (hrané, dokumentárne, animované, videoklip) 2) Art video 3) Fotografia • II. ŠTUDENTI A ŽIACI (14 - 18 rokov) 1) Filmy (hrané, dokumentárne, animované, videoklip) 2) Art video 3) Fotografia • III. DETI (do 14 rokov) 1. Voľná tvorba - video 2. Fotografia Prihlasovať svoje  príspevky môžete od 1.6 do 15.9. 2022 na stránke www.mobilfest.eu.

pic
Čestným predsedom poroty je Marián Čekovský (vľavo). Foto: SŠUPF
pic
Vyhlasovanie víťazov Mobilfestu v roku 2017. Foto: SŠUPF
pic
Palgát Mobilfestu 2021. Foto: SŠUPF
pic
Mobilfest. Foto: SŠUPF

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]