Autor textu: OTS
29.06.2022

Maple Bear rozšíri sieť kvalitných bilingválnych škôl v strednej a východnej Európe, počíta aj so Slovenskom.

Spolu s Vantage Capital investuje do rozvoja 100 miliónov eur

Foto: Maple Bear

Bratislava 29.06.2022 (OTS/Skolske.sk)

Maple Bear, najväčšia a najrýchlejšie rastúca sieť bilingválnych K-12 škôl na svete, chce štyri roky od vstupu na trhy strednej a východnej Európy investovať v spolupráci s Vantage Capital 100 miliónov eur do vzdelávania v regióne. Plánuje otvoriť viac ako 200 škôl. Počíta aj so Slovenskom!
Prvá časť investície Vantage Capital v Maple Bear Central & Eastern Europe bude smerovať do regionálneho ústredia na financovanie náboru až 70 nových zamestnancov, ktorí posilnia kvalitu podpory v oblasti vzdelávania pre majiteľov škôl Maple Bear, učiteľov a deti, a pomôžu tak urýchliť rozširovanie siete škôl v celom regióne. Ďalej pôjde o poskytnutie kapitálu pre Maple Bear Polska na otvorenie viac ako 40 škôl cez svojich miestnych akcionárov, a tiež o poskytnutie kapitálu pre Maple Bear Česká republika na vybudovanie viac ako 20 škôl. Investície získa aj program financovania nehnuteľností, ktorý umožní majiteľom škôl Maple Bear postaviť veľké vlajkové školy K12 v najlepších lokalitách v regióne.
 
Na Slovensku má partnerstvo s Vantage urýchliť rozvoj škôl a škôlok Maple Bear a pritiahnuť investorov do franšízovej siete škôl Maple Bear. “V regióne narastá dopyt po bilingválnom vzdelávaní a naše školy ho dokážu ideálne uspokojiť. Náš franšízový koncept je úspešne overený v Bulharsku, Rumunsku, Srbsku, na Ukrajine a čoskoro aj v Albánsku. Partnerstvo s Vantage Capital nám dodá novú finančnú silu na dosiahnutie nášho ambiciózneho rastového cieľa, ktorým je vybudovanie siete s viac ako 200 školami v regióne,“ hovorí Yann Bidan, generálny manažér Maple Bear CEE.

pic
Foto: Rodney Briggs, zakladateľ a predseda predstavenstva Maple Bear Global Schools, Luc Albinski, výkonný predseda Vantage Capital a Yann Bidan, generálny riaditeľ Maple Bear CEE

Značka prémiových škôl Maple Bear poskytuje po celom svete úplnú bilingválnu vyučovaciu metodológiu a stratégiu, vychádzajúcu z kanadských a miestnych učebných osnov v súlade s lokálnymi vzdelávacími predpismi. Sieť Maple Bear zahŕňa v súčasnosti viac ako 570 franšíz v podobe jaslí, škôlok, základných  a stredných škôl vo viac ako 30 krajinách sveta.
 
„Maple Bear ponúka to najlepšie z kanadského vzdelávacieho systému pre globálnu budúcnosť a je svetovým lídrom v poskytovaní bilingválneho vzdelávania. Študentom vštepuje zručnosti kritického myslenia, ktoré im zabezpečia úspech v rýchlo sa meniacom svete,“ hovorí Rodney Briggs, zakladateľ a predseda predstavenstva Maple Bear Global Schools. Dodáva, že školy majú bezkonkurenčnú podporu vlastného učebného plánu, vyvinutého kanadskými a lokálnymi pedagógmi, a tiež podporu takmer 300 kanadských učiteľov, ktorí školia a sprevádzajú učiteľov po celom svete.
 
„Spolupráca je základným kameňom filozofie Maple Bear, a preto sme radi, že vstupujeme do nového partnerstvo so spoločnosťou Vantage Capital, ktorá zdieľa našu filozofiu. Tešíme sa na rýchlu expanziu Maple Bear v strednej a východnej Európe, aby sme lokálnym rodinám poskytli príležitosť na vzdelávanie svetovej triedy za rozumnú cenu,“ hovorí Arno Krug, generálny riaditeľ Maple Bear Global Schools.
 
V strednej a východnej Európe prevádzkuje Maple Bear v súčasnosti 10 škôl v Rumunsku, Bulharsku, Srbsku, Albánsku a na Ukrajine. V priebehu nasledujúceho desaťročia však plánuje vďaka partnerstvu s Vantage Capital otvoriť 200 nových škôl v 22 krajinách.
 
„Pred dvoma rokmi sme sa s našou novou divíziou Vantage Best in Class rozhodli zamerať na príležitosti v sektore vzdelávania. Sme radi, že sa naše plány napĺňajú. Partnerstvo s Maple Bear je skutočne „najlepšie vo svojej triede“ a spoločne sa nepochybne staneme lídrami v prémiovom bilingválnom vzdelávaní v regióne s viac ako 250 miliónmi ľudí,“ povedal Luc Albinski, výkonný predseda Vantage Capital.

O Vantage Capital

Vantage Capital je alternatívny správca aktív so sídlom v Johannesburgu v Južnej Afrike, ktorý spravuje aktíva v hodnote viac ako 1,2 miliardy USD. Má 25 zamestnancov v Johannesburgu, Kapskom Meste, Káhire, Dubaji, Paríži a Sofii. Vantage Best in Class, najnovšiu divíziu firmy, založili a financujú rodiny a podnikatelia z Európy a investuje do vzdelávacích a EdTech spoločností na starom kontinente. Vantage sa pre investíciu do Maple Bear Polska spojil s Melvynom Lubegom, spoluzakladateľom Go1, jednej z najväčších eLearningových knižníc na svete a vzdelávacím jednorožcom, ktorý nedávno získal 100 miliónov USD investíciu od Softbank, Salesforce a Microsoft pri valuácii vyše 2 miliardy dolárov.

Ďalšími divíziami firmy sú Vantage Mezzanine, ktorá poskytuje peniaze 33 spoločnostiam v 11 krajinách, a Vantage GreenX, ktorá financuje 14 solárnych a veterných projektov s kombinovanou kapacitou viac ako 1 000 MW v hodnote približne 800 mil. USD.
 
O Maple Global Schools & Maple Bear CEE

Maple Bear Global Schools bola založená v roku 2003 v Kanade. Sieť Maple Bear dnes zahŕňa viac ako 570 škôl vo viac ako 30 krajinách. Maple Bear Global Schools je svetovým lídrom v bilingválnom vzdelávaní od predškolského veku, cez materské a základné školy až po stredné školy. Vzdelávanie je založené na postupoch, ktoré zaraďujú kanadské vzdelávanie medzi najlepšie na svete. Maple Bear prináša 48 000 študentom na celom svete to najlepšie z kanadského vzdelávania pre globálnu budúcnosť.

Maple Bear Central and Eastern Europe (CEE) je regionálna pobočka Maple Bear Global Schools, zodpovedná za 22 krajín v regióne. V nasledujúcich rokoch plánuje otvoriť a podporovať sieť 200 škôl Maple Bear.
 
Užitočné linky:
http://www.maplebear.ca
https://www.maplebear-cee.com
https://www.maplebear-cee.com/own-a-school/

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]