Autor textu: TASR
29.06.2022

Vysokoškolské diplomy si prevzalo aj 93 zahraničných študentov UVLF Košice

Absolventi univerzity sú promovaní na doktorky a doktorov veterinárskeho lekárstva, magisterky a magistrov farmácie a bakalárov v ôsmich študijných programoch, vrátane štúdia v anglickom jazyku.

Ilustračnej snímke FOTO TASR - Martin Baumann

Košice 29. júna (TASR) - Absolventi Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach si v týchto dňoch preberajú vysokoškolské diplomy. Štúdium v tomto akademickom roku ukončilo 340 mladých ľudí, z toho bolo 93 zahraničných študentov, prevažne z Nórska. TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Zuzana Bobriková.

Absolventi univerzity sú promovaní na doktorky a doktorov veterinárskeho lekárstva, magisterky a magistrov farmácie a bakalárov v ôsmich študijných programoch, vrátane štúdia v anglickom jazyku.

V utorok (28. 6.) si slávnostne prevzali diplomy absolventi šesťročných doktorských študijných programov všeobecné veterinárske lekárstvo, kde evidujú 90 absolventov. Spolu 64 študentov zo zahraničia vyštudovalo General Veterinary Medicine v anglickom jazyku. "Študenti veterinárnej medicíny v anglickom jazyku pochádzajú z Nórska (29), Veľkej Británie (11), Írska (9), Izraela (3), Islandu (2), Litvy (2), Švédska (2) a po jednom z Grécka, Maďarska, Talianska, Malty, Namíbie a Španielska," uviedla.

Ďalších 29 zahraničných študentov úspešne ukončilo bakalársky študijný program Animal Science. Ide o spoločný program o náuke o živočíchoch, ktorý má UVLF s nórskou Nord University v Bod.

Vysokoškolské diplomy si prevzali aj absolventi šesťročného doktorského študijného programu hygiena potravín.

V stredu boli promovaní 69 absolventi päťročného magisterského študijného programu farmácia, ako aj bakalári v študijných programoch kynológia, vzťah človek – zviera a jeho využitie v canisterapii a hipoterapii a bezpečnosť krmív a potravín.

"V slávnostnom promočnom sľube absolventi UVLF v Košiciach verejne potvrdzujú, že všetky svoje vedomosti a sily venujú rozvoju spoločnosti, vždy a za každých okolností budú ochotní poskytnúť pomoc pri ochrane zdravia zvierat, a tým aj zdravia ľudí," dodala Bobriková s tým, že sa zaviazali tiež ochraňovať, upravovať či kontrolovať životné prostredie v súlade so špecifickým zameraním svojej profesie.


Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]