Autor textu: TASR
06.07.2022

Na organizáciu letných škôl pôjde vyše milióna eur

Zo zoznamu úspešných žiadateľov vyplýva, že najviac škôl je podporených v Prešovskom a Košickom kraji, za nimi nasleduje Banskobystrický kraj.

Na archívnej snímke letná škola, FOTO TASR - Roman Hanc

Bratislava 6. júla (TASR) - Letné školy sa tento rok uskutočnia vo viac ako 200 základných, špeciálnych základných a spojených školách. Na organizáciu letných škôl je vyčlenených 1.104.200 eur, vyplýva zo zoznamu úspešných žiadateľov zverejneného na webe Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. 

Organizovať letné školy bude možné od 11. júla do 26. augusta. Jeden cyklus trvá nepretržite dva týždne, teda desať pracovných dní, čomu sú prispôsobené aj finančné prostriedky, ktoré škola dostane. Tak ako i vlani bude denný rozsah výchovno-vzdelávacích aktivít možný v dvoch variantoch. Krátky trvá štyri až šesť vyučovacích hodín a dlhý sedem až desať.

Zo zoznamu úspešných žiadateľov vyplýva, že najviac škôl je podporených v Prešovskom a Košickom kraji, za nimi nasleduje Banskobystrický kraj. Naopak, najmenej letných škôl bude v Bratislavskom kraji, podporených bolo desať projektov. 

Hlavným cieľom projektu je podpora škôl pri organizácii aktivít na vyrovnanie rozdielov vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov vrátane žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a na integráciu žiakov prichádzajúcich z Ukrajiny. "Aj vzhľadom na to bude môcť škola zapojiť deti z Ukrajiny, ktoré školu navštevujú, budú navštevovať, respektíve aj tie ukrajinské deti, ktoré žijú v okolí školy, ale vzdelávajú sa online na Ukrajine a prejavia záujem o letnú školu," doplnil rezort školstva.

Finančné prostriedky alokované na túto výzvu boli poskytnuté zo zdrojov UNICEF a ministerstva školstva, ktoré vyčlenilo finančné prostriedky nad rámec výzvy z dôvodu zvýšeného záujmu škôl.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]