Autor textu: TASR
15.08.2022

Do projektu letnej školy sa vo Zvolene zapojili dve mestské základné školy 

Letná škola na Základnej škole Petra Jilemnického sa začína v pondelok 15. augusta. Prvý týždeň má názov Z rozprávky do rozprávky a zameraný je na kreatívny svet detí.

Ilustračná snímka. FOTO TASR

Zvolen 15. augusta (TASR) – Dve základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Zvolen sa zapojili do projektu letnej školy. Pre TASR to uviedol Branislav Mikšík z tlačového oddelenia mesta.

      Finančné prostriedky z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR dostali Základná škola Hrnčiarska a Základná škola Petra Jilemnického 2. Mikšík spomenul, že žiaci sa v letných školách neformálne vzdelávajú. "Ak zaostávajú v preberanom učive, pedagógovia sa im venujú aj v tomto smere," podotkol. 

      Pripomenul, že letná škola na Základnej škole Hrnčiarska sa nesie v znamení bádania a učenia sa so zážitkami. V spojení sú s pohybovými aktivitami a programom v exteriéri. Dodal, že súčasťou je zapájanie anglického jazyka a praktické aktivity v prírodovedných oblastiach, ako biológia, fyzika a geografia. Žiaci absolvujú aj vychádzku do kontaktnej zoologickej záhrady a na Pustý hrad. V spolupráci s Národným lesníckom centrom vo Zvolene sa tiež žiaci stretnú s lesnou tematikou. 

      Letná škola na Základnej škole Petra Jilemnického sa začína v pondelok 15. augusta. Prvý týždeň má názov Z rozprávky do rozprávky a zameraný je na kreatívny svet detí. Podporou fantázie, čítaním a autorskými ilustráciami zohľadňuje učivo vo formálnom a neformálnom vzdelávaní. Súčasťou je pobyt v rozprávkovej dedine na Donovaloch. 

      Počas leta sa v letných školách vzdeláva vyše 5200 žiakov po celom Slovensku, medzi nimi sú aj deti z Ukrajiny. Letné školy potrvajú do 26. augusta. Organizovať ich môžu základné školy vrátane špeciálnych, ako aj špeciálne výchovné zariadenia a spojené školy s organizačnou zložkou základnej školy.

      Najväčší záujem o letné školy prejavili v Prešovskom kraji. Ministerstvo školstva tam podporilo 45 škôl. Naopak, najmenší záujem bol v Bratislavskom kraji, o vzdelávanie počas leta prejavilo záujem desať škôl.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]