Autor textu: TASR
23.08.2022

Trnavská arcidiecézna charita otvára rozvojový program pre stredoškolákov 

Projekt realizuje Trnavská arcidiecézna charita v spolupráci s organizáciou Youth for equality. Program prepája vzdelávanie, prax a dobrovoľnícke príležitosti.

Ilustračná snímka. FOTO TASR

Trnava 23. augusta (TASR) - Trnavská arcidiecézna charita (TACH) odštartuje v Trnave v septembri nový rozvojový program pre študentov stredných škôl. Záujemcovia sa môžu prihlasovať do 10. septembra, program na rozvoj a realizáciu nápadov, prospešných pre komunitu je otvorený pre 25 mladých ľudí. Informovala o tom PR manažérka TACH Darina Kukuľová Kvetanová. 

      Projekt realizuje TACH v spolupráci s organizáciou Youth for equality. Program prepája vzdelávanie, prax a dobrovoľnícke príležitosti. "Počas desiatich týždňov študenti absolvujú praktické workshopy, zamerané na sebapoznávanie a získanie kompetencií v oblastiach ako riadenie času, spolupráca a vedenie ľudí, projektový manažment, marketing, komunikácia či tvorba podnikateľského plánu. Následne sa budú venovať práci na vlastnom projekte prospešnom pre komunitu, vďaka čomu si s podporou mentorov vyskúšajú získané vedomosti a zručnosti v praxi," uviedla projektová manažérka TACH Jana Žišková.  

      Okrem toho si študenti budú môcť vybrať z ponuky dobrovoľníckych aktivít TACH. Môžu sa napríklad stať súčasťou dobrovoľníckych tímov, ktoré charita vytvorila pre podporu jej projektov a venujú seniorom alebo ľuďom bez domova (formou streetworku), zapojiť sa do potravinovej a materiálnej pomoci, do praktických a kreatívnych aktivít v komunitnom centre Špitálik či do charitných zbierok. Vítaná je aj vlastná dobrovoľnícka aktivita či projekt.  

      Program je realizovaný vďaka podpore Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]