Autor textu: TASR
06.09.2022

Letná škola strojového učenia UNIZA vzdeláva prezenčne aj online

Letná škola strojového učenia je otvorená predovšetkým pre študentov technicky orientovaných vysokých škôl a univerzít.

Na snímke budova Vedeckého parku, sídlo Letnej školy strojového učenia prezenčnej výučby na UNIZA v Žiline. FOTO TASR - Erika Ďurčová

Žilina 6. septembra (TASR) – Žilinská univerzita v Žiline (UNIZA) otvorila Letnú školu strojového učenia, ktorá ponúka prezenčne aj online interaktívne cvičenia a prednášky v anglickom jazyku. Podľa Adriany Valentovičovej z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA je zdarma a uskutočňuje sa vďaka rozvojovému projektu Hybridné vzdelávanie v oblasti umelej inteligencie, strojového učenia a kybernetiky na UNIZA.

Letná škola strojového učenia je otvorená predovšetkým pre študentov technicky orientovaných vysokých škôl a univerzít. "No môžu sa prihlásiť aj zdatní stredoškoláci alebo vysokoškoláci, ktorí majú skúsenosti s programovaním a ovládajú základy jazyka Python. Skúsení lektori vytvorili viac než 20 unikátnych modulov o umelej inteligencii a strojovom učení," priblížila Valentovičová.

"O odborníkov, ktorí ovládajú metódy strojového učenia je na trhu dlhodobo veľký záujem. Mnohé firmy v zahraničí aj na Slovensku zavádzajú tieto metódy do praxe v rámci produktov, služieb či výrobných systémov. Absolventi letnej školy uskutočnia svoje profesijné ciele rýchlejšie a efektívnejšie," skonštatoval Michal Gregor z Laboratória umelej inteligencie UNIZA.


Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]