Autor textu: Katarína Mészárosová
06.09.2022

SMART HOME po tretíkrát

SMART HOME – AKO BYŤ PÁNOM SVOJHO DOMU

Foto: Katarína Mészárosová

Kľúčová akcia: KA122-VET - Krátkodobé projekty mobility učiacich sa a zamestnancov v sektore odborného vzdelávania a prípravy Stredná priemyselná škola stavebná - Építőipari Szakközépiskola, Konkolyho 8, Hurbanovo Už tretíkrát v histórii našej školy absolvovalo 15 žiakov študijného odboru staviteľstvo trojtýždňovú odbornú stáž vo vzdelávacom stredisku Vitalis v Schkeuditzi v Lipsku. 

Dom, to nie sú len múry a strecha. Je to priestor, ktorý dokáže myslieť, dýchať, komunikovať a meniť sa podľa potrieb jeho majiteľov.  Už pri jeho návrhu a následne realizácii berú projektanti do úvahy najnovšie trendy v stavebníctve, čo najnižšiu energetickú náročnosť a flexibilitu.

Budúci architekti, projektanti či stavbyvedúci dokážu aplikovať to, čo sa naučili vo Vitalise do svojej budúcej profesie:
  Možnosť ovládať dom odkiaľkoľvek
  Majiteľ domu nepotrebuje žiadne kľúče či ovládače
  Dlhodobé úspory na prevádzkových nákladoch
  Možnosť hlasového alebo dotykového ovládania, či ovládania prostredníctvom aplikácií.

Okrem týchto nesporných výhod je benefitom odbornej stáže v zahraničí aj jej pridaná hodnota a to v podobe medzinárodného prostredia, ktoré so sebou prináša mnohojazyčnosť, etnickú a kultúrnu rôznorodosť.

Čo pre nás a pre odborné vzdelávanie znamená spolupráca so zahraničným poskytovateľom odbornej stáže? Neustále sa chceme zlepšovať a modernizovať odborné vzdelávanie. Záleží nám na tom, aby sa ciele a plány skutočne realizovali a neboli len víziou „na papieri“. Vďaka programu Erasmus+ sme získali spoľahlivého partnera v oblasti tzv. zelenej výstavby, rozvoja digitálnych kompetencií a podnikateľských zručností.

V súčasnosti na našej škole realizujeme 4 projekty financované z prostriedkov EÚ a nadobudli sme neoceniteľné skúsenosti, ktoré chceme  pretaviť do ucelenej vízie top odbornej školy v oblasti staviteľstva. V neposlednom rade chceme stavať na kvalitnom pedagogickom zbore a z toho dôvodu je jedným z pilierov zmien aj profesijný a osobnostný rozvoj pedagógov školy. Na realizáciu projektu boli použité finančné prostriedky z fondu EÚ.

Viac informácií o projektovej činnosti školy nájdete na https://spsstav.sk/
Mgr. Katarína Mészárosová Projektová koordinátorka

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]