Autor textu: TASR
11.09.2022

Košický kraj vyhlásil pre stredoškolákov súťaž o vodičské preukazy

Na základe dohody s autoškolou žiak môže následne absolvovať teoretickú časť online zo svojho bydliska. 

Na archívnej snímke účastník kurzu v autoškole. FOTO TASR - Pavol Zachar

Košice 11. septembra (TASR) - Študenti 63 stredných škôl, ktorých zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj (KSK), sa môžu zapojiť do súťaže o vodičský preukaz. KSK o tom informuje na svojej webovej stránke.

Súťaž je určená pre žiakov od 17 rokov, ktorí počas svojho štúdia na strednej škole dosiahli na národnej alebo medzinárodnej úrovni niečo výnimočné v oblasti športu, umeleckej činnosti, vedomostnej súťaži alebo sa dlhodobejšie venujú dobrovoľníctvu. "Po postupe do druhej etapy súťaže bude úlohou študentov natočiť 60-sekundové video, kde poukážu na nejaký dopravný problém vo svojej obci alebo meste," uvádza kraj.

Na základe dohody s autoškolou žiak môže následne absolvovať teoretickú časť online zo svojho bydliska. Praktická časť kurzu, takzvané jazdy, sú na individuálnej dohode, pričom konkrétna autoškola má svoje pobočky okrem Košíc aj v Trebišove a Michalovciach. Do súťaže sa možno prihlásiť do konca mesiaca, bližšie podmienky sú zverejnené na webovej stránke www.kskvodicaky.sk.

Stredoškolská súťaž súvisí s pochybným prenájmom parkoviska v areáli Gymnázia Alejova v Košiciach. Podľa KSK škola za bývalého vedenia kraja prenajala krajský pozemok bezodplatne svojmu telocvikárovi, ktorý na ňom prevádzkoval autoškolu a prenajímal ho ďalším spoločnostiam. Kraj preto vyhlásil novú verejnú obchodnú súťaž, účel nájmu nemenil. Ako v marci KSK informoval, prenájom parkoviska pri gymnáziu oproti minulosti kraju prináša zisk. Nový nájomca sa okrem iného zaviazal poskytnúť ročne desať kurzov pre študentov zadarmo.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]