Autor textu: Mária Tarišková
11.11.2022

Ako napísať CV, aby ste zaujali a ako vybudovať svoju značku cez Linkedin?

7. až 9. novembra sa uskutočnili na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre Univerzitné kariérne dni.

Foto: OZ múdry pes

Bratislava 11.11.2022 (Skolske.sk)

7. až 9. novembra sa uskutočnili na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre Univerzitné kariérne dni, počas ktorých sa študenti tejto univerzity mohli zúčastniť rôznych prednášok zameraných na naštartovanie ich budúcej kariéry.

​​​​​​​Ako napísať CV, aby ste zaujali a ako vybudovať svoju značku cez Linkedin? Čo hovoriť na pohovore, aby vás prijali a ako rozbehnúť úspešnú kariéru? Odpoveď na tieto otázky mali možnosť získať účastníci workshopu s Ľubomírom Drangom, kariérnym koučom z občianskeho združenia múdry pes, ktorý v oblasti ľudských zdrojov pracuje už viac ako 25 rokov a má praktické skúsenosti s výberom talentov na Slovensku i v zahraničí. Počas svojej kariéry vyhľadával pre svojich klientov kandidátov na vrcholové, ale aj na výkonné funkcie.



Hosťom týchto workshopov bola prevádzková personálna manažérka Tesco SR, a.s., Miroslava Rychtárechová, ktorá má dlhoročné skúseností z oblasti budovania funkčných tímov pri otváraní siete Hypermarketov ako aj tvorby stratégie riadenia ľudských zdrojov. Spolu so svojim tímom sa v súčasnosti venuje vytváraniu dobrého miesta pre prácu, budovaniu inkluzívnej kultúry a podpory diverzity pre tisíce kolegov a kolegýň.
 
Uvedomujeme si, že ako spoločnosť starneme a nám záleží na tom, aby sme práve týchto mladých študentov oslovili. Prichádzajú k nám mladí kandidáti, ktorí už majú dokonca aj zahraničné skúsenosti, ale mnohí aj takí, ktorí nevedia ešte čo chcú. Pre skupiny čerstvých absolventov a absolventov, ktorí skončili maximálne pred dvoma rokmi máme v našej spoločnosti Tesco vytvorený absolventský program, v ktorom ich pripravujeme aj prostredníctvom  rôznych manažérskych školení na budúcich vedúcich prevádzok. Prihlásiť sa do tohto programu študenti môžu už na jar v roku 2023,” povedala personálna manažérka Miroslava Rychtárechová, bývalá absolventka SPU v Nitre.  
 
Mňa osobne prekvapilo, že mnoho študentov ešte stále má záujem hľadať prácu klasickým spôsobom. Dnes už mnoho hlavne zahraničných firiem využíva na náborové procesy sofistikované metódy cez sociálne siete a títo mladí končiaci študenti by na nich rozhodne mali už byť teraz aktívni,” poznamenal Ľubomír Dranga.
 
Projekt “Kariérne workshopy pre stredné a vysoké školy” organizuje občianske združenie múdry pes v spolupráci so spoločnosťou sli.do a mediálnym partnerom projektu, tlačovou agentúrou TASR.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]