Autor textu: TASR
25.11.2022

Angažovaná škola: Ocenenie získala jedna základná a jedna stredná škola 

Víťazom v kategórii základná škola a držiteľom zlatej značky Angažovaná škola sa stala Základná škola Marcelová s projektom Plníme detské sny.

Ilustračná snímka. FOTO TASR – Milan Kapusta

Bratislava 25. novembra (TASR) - V rámci tretieho ročníka ocenenia Angažovaná škola ocenili jednu základnú a jednu strednú školu. Do oceňovania sa v roku 2022 prihlásilo osem škôl s 11 projektmi. TASR o tom informovala Eva Ščepková, PR manažérka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.

      Oceňovanie s názvom Angažovaná škola je zamerané na zdôraznenie a ocenenie práce škôl, ktoré realizujú "service learningové projekty", podporujú aktívne občianstvo mládeže a realizujú aktivity v prospech komunity, ktorými dosahujú vzdelávacie ciele. "Tretí ročník oceňovania ukázal zmenu v kvalite výchovy k dobrovoľníctvu na školách. Školy už nevnímajú priestor na dobrovoľníctvo svojich žiakov iba v zbierkach a jednodňových podujatiach na skrášlenie verejného priestoru. Pripravujú s nimi dlhodobé projekty, ktoré menia komunitu a rozvíjajú všetkých ich účastníkov – žiakov, ale aj prijímateľov služby," uviedla Dominika Hradiská, riaditeľka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií, organizátora oceňovania Angažovaná škola.

      Víťazom v kategórii základná škola a držiteľom zlatej značky Angažovaná škola sa stala Základná škola Marcelová s projektom Plníme detské sny. V rámci projektu žiaci zrenovovali autobusove zastavky, vyčistili jasenovy lesik - ekopark a vybudovali oddychovo-relaxacnu zonu - detske ihrisko pre miestnu komunitu.

      Druhým držiteľom zlatej značky Angažovaná škola je Gymnázium Stropkov s projektom Srdce pre seniorov. Študenti so seniormi trávili aktívne voľný čas, či už pri spoločenských hrách, alebo na tvorivých dielňach. 

      Viacerým školám pridelili značku Angažovanej školy 2022.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]