Autor textu: Zuzana Mészárosová
02.01.2023

eTwinning bilancuje 

Koniec roka - čas na hodnotenie plodnej práce slovenského eTwinningu.

Foto: eTwinning

Koniec kalendárneho roka a bilancovanie celoročnej práce sa premieta vo všetkých firmách, organizáciách či vzdelávacích inštitúciách a inak tomu nie je ani v eTwinningu. V druhej polovici roka 2022 bola uvedená do činnosti nová platforma - European School Education Platform, ktorá je miestom stretnutia všetkých zainteresovaných strán v sektore školského vzdelávania – zamestnancov škôl, výskumníkov, tvorcov politík a iných odborníkov – na všetkých úrovniach od vzdelávania a starostlivosti v ranom detstve až po základné a stredné školy, vrátane počiatočného odborného vzdelávania a prípravy. Platforma je tiež domovom pre eTwinning, komunitu pre školy v Európe.

Slovenský eTwinning žil po celý rok mimoriadne aktívnym životom. Pracovníci NSO v Žiline zorganizovali národné a medzinárodné semináre s cieľom umožniť učiteľom nadviazať kontakty, nájsť si partnerov na prácu na medzinárodných projektoch eTwinning  a naučiť sa učiť prostredníctvom medzinárodnej kolaborácie spoločne s európskymi partnermi prostredníctvom moderných technológií. Počas celého roka sa uskutočnilo mnoho vzdelávacích aktivít, webinárov, workshopov či elearningových vzdelávaní, národných i medzinárodných podujatí pre učiteľov podporujúcich ich profesionálny rozvoj. Slovenská NSO a ambasádori spoločne pripravujú množstvo zaujímavých vzdelávacích podujatí pre učiteľov zapojených do programu eTwinning aj od nového kalendárneho roka. Koncom mesiaca august bol 160 projektom udelený Národný certifikát kvality. Tento certifikát dokazuje, že projekty uskutočňované v rámci programu eTwinning dosahujú vysoké štandardy a sú naozaj kvalitné. Slovenskí ambasádori eTwinning tiež bilancovali svoju celoročnú prácu na spoločnom pracovnom stretnutí, ktoré sa konalo v Gbeľanoch.

Začiatkom decembra 2022 sa konala Konferencia pre riaditeľov škôl, ktorá bola zameraná na eTwinning tému roka 2022 - "Naša budúcnosť: krásna, udržateľná, spoločná". Prioritne bola určená pre vedúcich pracovníkov všetkých typov škôl: materských, základných a stredných, ale aj ostatných učiteľov so záujmom o danú tému, na záver boli ocenené najlepšie projekty, ktoré zvíťazili v národnej súťaži eTwinning. Nie ste ešte súčasťou komunity eTwinning? Je veľa dobrých dôvodov, prečo by ste sa mali zapojiť do realizácie partnerstva škôl eTwinning a stať sa tak členom tejto európskej komunity.  Pretože okrem nových vedomostí a radosti pri učení eTwinning ponúka bezplatný prístup, zmysel pre komunitu, bezpečné prostredie na vzájomnú spoluprácu partnerov, projekty zamerané na spoluprácu škôl, možnosť profesionálneho rastu pre učiteľov, podporu, šťastných žiakov, žiadnu byrokraciu, uznanie práce učiteľov a pedagógov a v neposlednom rade veľa pozitívnej energie a zábavu v triede.  
​​​​​​​Zuzana Mészárosová, ambasádorka eTwinning  

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]