Autor textu: PhDr. Darina Čulková
09.01.2023

Predvianočný bazár

Vianoce majú svoj duchovný rozmer a sú aj o spolupatričnosti, srdečnosti, ochote byť nápomocní druhým, ktorí to potrebujú. Pomáhať chceme aj my, žiaci našej základnej školy.

Foto: PhDr. Darina Čulková

     Vianoce – najkrajšie sviatky v roku. Vianoce – radostné, pokojné, šťastné, ... Takýmito slovami či slovíčkami je toto obdobie pomenované a takto si zvykneme na Vianoce priať. Viete si ich predstaviť bez kapra, šalátu, darčekov ... ? Asi nie. Ale je to len o tom? To určite nie.

    Vianoce majú svoj duchovný rozmer a sú aj o spolupatričnosti, srdečnosti, ochote byť nápomocní druhým, ktorí to potrebujú. Pomáhať chceme aj my, žiaci našej základnej školy.  Už niekoľko rokov je obdobie pred Vianocami v našej škole spojené s predvianočným bazárom. Slušný výťažok  z tejto akcie tohto roku poputuje do Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach na onkologické oddelenie, časť venujeme aj organizácii UNICEF.

   Vráťme sa však vianočnému bazáru. Deti našej školy už niekoľko týždňov s nadšením a veľkou dávkou kreativity vyrábali všakovaké  ozdoby. Rodičia sa angažovali tiež. Mamičky usilovne piekli medovníky, vyrábali ikebany, pomáhali deťom „dopraviť“ výrobky do školy. Celá telocvičňa, v ktorej sa bazár konal, bola vyzdobená a okrem pracovného ruchu  tam zneli príjemné vianočné koledy. Atmosféru Vianoc dotvárali  koledníci, ktorí návštevníkom bazára odovzdali posolstvo Vianoc. A nielen im. Zavítali aj do kuchyne, zborovne, dokonca aj na obecný úrad.
​​​​​​​
  Vyzbierala sa naozaj krásna suma – 790 eur. Všetci veríme, že to pomôže deťom na onkológii a my sa už tešíme na budúcoročný bazár.  

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]