Autor textu: TASR
27.01.2023

Verejnosť môže pripomienkovať projekt Digitálne vybavenie škôl, uviedlo ministerstvo

Projekt premostí nerovný prístup, napríklad zo socioekonomických dôvodov alebo na základe vidieckeho-mestského pôvodu, keďže pre všetky školy bude platiť jednotný štandard vybavenia.

Na snímke nová počítačová učebňa. FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Bratislava 27. januára (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR sprístupnilo na verejné pripomienkovanie projektovú dokumentáciu s názvom Digitálne vybavenie škôl. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.
        
V súlade so špecifickými odporúčaniami pre Slovensko na roky 2019 a 2020 a plánom obnovy je cieľom projektu realizovať opatrenia na zlepšenie kvality vzdelávania a priblíženie sa sa k plnej digitálnej vybavenosti na vstupnej úrovni všetkých základných a stredných škôl na Slovensku.
        
"Motiváciou projektu je vďaka nákupu a inštalácii digitálneho vybavenia a softvéru podporiť aktívne využívanie digitálnych technológií vrátane využívania a vytvárania digitálneho vzdelávacieho obsahu vo vzdelávacom procese," uvádza sa na webe ministerstva. Projekt premostí nerovný prístup, napríklad zo socioekonomických dôvodov alebo na základe vidieckeho-mestského pôvodu, keďže pre všetky školy bude platiť jednotný štandard vybavenia.
        
Vďaka investíciám do technologického vybavenia učiteľov sa podľa rezortu školstva odbúra bariéra na strane učiteľov v prípade on-line vzdelávania, zadávania a kontrolovania úloh alebo prípravy na vyučovanie. "Vybavením všetkých škôl na Slovensku na vstupnú digitálnu úroveň sa dosiahne to, že všetci žiaci budú mať rovnocenný prístup k technológiám," doplnili z MŠVVaŠ SR.
        
Pripomienky k projektovej dokumentácii je možné zaslať do 10. februára. Materiál je zverejnený na webe ministerstva školstva.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]