Autor textu: Adriana Hlavinková
10.02.2023

Festival udržateľnosti

alebo prezentácia projektu Zelená nórska Tilgnerka na Spojenej škole, Tilgnerova 14 v Bratislave

Foto: PhDr. Adriana Hlavinková

Počas dňa otvorených dverí na Spojenej škole Tilgnerova v Bratislave sa rodičia i záujemcovia o štúdium na tejto škole mohli pozrieť na otvorené hodiny rôznych predmetov, ale aj sa dozvedieť viac o systéme vyučovania na osemročnom či päťročnom bilingválnom gymnáziu. 

Ako sprievodné podujatie bežala aj prezentácia projektu Zelená nórska Tilgnerka, kde žiaci - dobrovoľníci tohto projektu spolu so Školským parlamentom verejnosti cez prezentácie v ppt forme, ale aj formou informačných stánkov, kvízova  dotazníkov predstavili, čo všetko sa  už podarilo na škole vďaka projektu dosiahnuť.
​​​​​​​
Počnúc zelenou strechou, vegetačnými tvárnicami, markízou na tienenie chemického laboratória, koše na separovaný zber odpadu, novovysadené stromy a kríky na školskom dvore až po zeleň  v priestoroch školy.  Nechýba ani dažďové jazierko na zachytávanie vody pred školou, ale ani nádoba na zachytávanie dažďovej vody priamo z odkvapovej rúry. A ešte mnoho ďalších vecí... To všetko sú maličkosti každodenného života, ktorým pomáhame zachovávať našu zelenú planétu... Napríklad aj to, ako starší žiaci učia mladších separovať odpad a pripravili si pre nich rôzne aktivity, aby ich viac zoznámili s danou problematikou.

pic
Foto: PhDr. Adriana Hlavinková

Ďakujeme všetkým, ktorí pomohli tomuto festivalu, aby sa uskutočnil pre širokú verejnosť pod záštitou p.uč. D. Mestickej a p.uč. I. Piršelovej, ale hlavne všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom snažia pomôcť našej planéte, a teda nám ľudďom, aby sme si túto palnétu zachovali... Ako znie slogan nášho projektu: „Spoločným úsilím k zelenej, konkurencieschopnej a inkluzívnej Európe."

pic
Foto: PhDr. Adriana Hlavinková

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]