Autor textu: Darina Babjačková
16.02.2023

Učíme sa deliť s láskou a darovať milé slovo

Mgr. Ingrid Bančanská, ZŠ Bernolákova , Vranov nad Topľou 

Foto: Darina Babjačková

" 𝒮𝓁𝑜𝓋𝒶́ 𝓂𝒶𝒿𝓊́ 𝑜𝒷𝓇𝑜𝓋𝓈𝓀𝓊́ 𝓂𝑜𝒸. 𝒮𝓉𝒶𝒸̌𝒾́ 𝓃𝒾𝑒𝓀𝑜𝓁̌𝓀𝑜 𝓏𝒶́𝓏𝓇𝒶𝒸̌𝓃𝓎́𝒸𝒽 𝓈𝓁𝑜𝓋, 𝓀𝓉𝑜𝓇𝑒́ 𝒹𝑜𝓀𝒶́𝓏̌𝓊 𝒶𝓉𝓂𝑜𝓈𝒻𝑒́𝓇𝓊 𝓏𝓂𝑒𝓃𝒾𝓉̌ 𝓋𝒾𝒶𝒸 𝒶𝓀𝑜 𝒸̌𝒶𝓇𝑜𝓋𝓃𝓎́ 𝓅𝓇𝓊́𝓉𝒾𝓀...
Keď vyslovíte slovo LÁSKA, poviete si, že je to iba slovo, ale neuvedomujete si akú ohromnú silu ukrýva. Jednoduché slová ako mám ťa rád... ľúbim ťa...si pekná... ďakujem ti, že si... môžem sa na teba spoľahnúť... dôverujem ti... som šťastný, že ťa mám... cítim sa pri tebe dobre... odpúšťam ti.... dokážu vyjadriť lásku tým, ktorých máme radi a na ktorých nám záleží. Prejavy lásky dokážu zlepšiť naše životy, zahriať pri srdci a vyčarovať nám úsmev na tvári.

pic
Foto: Darina Babjačková

Práve preto by sa mal každý z nás snažiť riadiť podľa jednej starej múdrosti, ktorá vraví: „Správajte sa k iným tak, ako chcete, aby sa iní správali k vám.“ A práve týmito slovami sa v uplynulých dňoch riadili aj naši štvrtáci, ktorí sa nielen slovami, ale aj skutkami lásky a rôznymi aktivitami snažili byť vďačnejší, láskavejší, zhovievavejší, jednotnejší a priateľskejší.

pic
Foto: Darina Babjačková

Celé toto ich snaženie vyvrcholilo práve v Deň sv. Valentína, kedy nielen žiakov, rodičov, ale aj učiteľov vítalo pri príchode do školy milé prekvapenie nielen v podobe sladkej dobroty, ale aj možnosti vyfotiť sa vo fotokútiku s patrónom zaľúbených sv. Valentínom, či vyjadrením lásky peknými slovami na spoločnom veľkom srdci.

pic
Foto: Darina Babjačková

Zároveň mohli už tradične naši žiaci poslať prostredníctvom „Valentínskej pošty“ svojim kamarátom, kamarátkam, učiteľom alebo možno aj tajným láskam valentínky, v ktorých im vyjadrili ten najkrajší cit, ktorý má tak veľa podôb.
Veríme, že tento deň sme si navzájom urobili krajším a plným lásky, ktorú si ale nezabúdajme prejavovať každý deň v roku nielen peknými slovami, ale aj skutkami."  (Mgr. Ingrid Bančanská)
https://zsbervv.edupage.org/news/?gtnid=4098#news-4098

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]