Autor textu: TASR
15.02.2023

Na košickej SOŠ žiaci zo Slovenska i ČR súťažili v remeselných odboroch

Snahou akcie bolo podľa riaditeľa SOŠ technická Jána Pitucha aj ukázať na potrebu zachovania remesiel a to, že remeselníci sú na trhu práce žiadaní.

Snímka zo súťaže zručností pod názvom Podporujeme remeslá na pôde SOŠ technickej na Kukučínovej ulici V Košiciach. TASR – František Iván

Košice 15. februára (TASR) – Súťaž zručností pod názvom Podporujeme remeslá pripravila v utorok košická Stredná odborná škola (SOŠ) technická. Svoje sily a schopnosti v remeselných odboroch si prišli zmerať tímy zo siedmich stredných odborných škôl, okrem domácich aj žiaci z Popradu, Prešova, Spišskej Novej Vsi, Humenného, Kráľovského Chlmca a Ostravy.
        
Súťaž zahŕňa budúcich murárov, stolárov, tesárov, maliarov, vodárov - vodohospodárov, elektrotechnikov, vodoinštalatérov, krajčírky a krajčírov či študentov odboru ochrana osôb a majetku a mechanik hasičskej techniky. "Organizujeme súťaž, pretože chceme tých žiakov motivovať a vyhodnotiť, kto je najlepší v danom odbore. Ide nám o kvalitu, aby si žiaci uvedomili, že ten remeselník musí byť kvalitný odborník," uviedol pre TASR riaditeľ SOŠ technická Ján Pituch.
        
Snahou akcie bolo podľa neho aj ukázať na potrebu zachovania remesiel a to, že remeselníci sú na trhu práce žiadaní. "Potrebné je ukázať iným školám, najmä základným, že treba podporovať remeslá, lebo majú svoj význam," dodal riaditeľ.
        
V každom odbore je členom poroty zároveň zástupca firmy alebo organizácie, s ktorou SOŠ spolupracuje a kde študenti absolvujú prax. Garantom súťaže je Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností a firma na výrobu stavebných materiálov.

pic
Snímka zo súťaže zručností pod názvom Podporujeme remeslá na pôde SOŠ technickej na Kukučínovej ulici V Košiciach. TASR – František Iván

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]