Autor textu: Darina Babjačková
27.02.2023

Projektové vyučovanie medzinárodne

Rôznorodosť aktivít, radosť z kreativity v eTwinning v ZŠ Bernolákova Vranov nad Topľou

Ilustračná snímka. FOTO TASR – Milan Kapusta

Úspešne pokračujeme v eTwinning projektoch už piaty rok. Svoje projektové tvorenie začali so žiakmi v 10 rôznych projektoch vďaka zapojeniu učiteľov. Projektovo tvoriť medzinárodne a využívať jazykové zručnosti v predmetoch prvého stupňa ZŠ, ale aj v predmetoch druhého stupňa ZŠ. Projekty sú obsahovo prepojené medzipredmetovo. Žiaci tak majú možnosť uplatňovať znalosti a rozvíjať zručnosti komplexnejšie. Každý projekt je prínosom , nakoľko žiaci rozvíjajú a prepájajú znalosti, zručnosti  a učia sa vzájomnej kooperácii.Zároveň sa žiaci učia aj o kultúrnej rozmanitosti krajín

Získali tak nových kamarátov z Portugalska, Talianska, Turecka, Grécka, Poľska, Rumunska a Českej republiky. Rôznorodosť aktivít, radosť z kreativity a prepojenie predmetov im prináša príležitosť pracovať na svojom vlastnom poznávaní a prezentácii vlastných nápadov tak, že približuje vyučovací proces k praktickému životu. 

Vďaka projektom eTwinning sa tak môžu naučiť oveľa viac znalostí, zručností a aplikovať svoje jazykové kompetencie v cudzom jazyku. Vybavenie a prostredie školy prináša našim učiteľom a žiakom priestor na tvorivú spoluprácu nadnárodne. Motivácia je hnacím motorom v napredovaní. Spolupráca učiteľov medzinárodne je aj o porovnávaní vzdelávacích systémov  a zároveň sa vzájomne obohacujú o nové metódy a formy vo vzdelávaní. Využívajú inovatívne metódy a moderné online nástroje. Aj týmto spôsobom sú "COOL" učitelia, lebo žiaci veľmi radi využívajú moderné online nástroje, ale teraz v prospech vzdelávania a nielen na voľnočasové aktivity. 
​​​​​​​
https://zsbervv.edupage.org/a/etwinning?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQ0MCZzdWJwYWdlPTE%3D

pic
Foto: text
pic
Foto: text

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]