Autor textu: TASR 
04.04.2023

Zastúpenie EK na Slovensku spustilo pre školy koncept EdUtajner: Európa hrou

V EdUtajneri sa podľa tvorcov uskutoční vyučovacia hodina, počas ktorej si môžu mladí Európania overiť svoje vedomosti o EÚ.

Ilustračná snímka. FOTO TASR

Bratislava 4. apríla (TASR) - Zastúpenie Európskej komisie (EK) na Slovensku začiatkom apríla spúšťa nový koncept EdUtajner: Európa hrou, pričom hry privezie do základných i stredných škôl. EdUtajner – bielo modrý kontajner so symbolmi Európskeho roka zručností 2023, postupne zaparkuje pred viacerými školami naprieč Slovenskom, momentálne sa nachádza pri Spojenej škole na Pankúchovej v Bratislave. TASR o tom informovali zo Zastúpenia EK na Slovensku.

V EdUtajneri sa podľa tvorcov uskutoční vyučovacia hodina, počas ktorej si môžu mladí Európania overiť svoje vedomosti o EÚ. "Som veľmi rád, že súčasťou kampane EdUtajner bude aj demoverzia najväčšieho testu digitálnych zručností na Slovensku. Žiaci získajú príležitosť pripraviť sa na 12. ročník IT Fitness Testu, ktorý odštartujeme už 13. apríla s viacerými novinkami. Jednou z nich bude okrem slovenčiny, maďarčiny, poľštiny, češtiny a angličtiny aj testovanie v ukrajinskom jazyku," povedal prvý viceprezident IT Asociácie Slovenska Mário Lelovský a predseda Digitálnej koalície, ktorá stojí za aktivitami, ktoré sa nachádzajú v EdUtajneri.

EdUtajner ponúka hry a aktivity, ktoré žiakom interaktívnym a zábavným spôsobom priblížia Európu. Hráči, nielen žiaci a študenti, ale určite aj učitelia, budú v EdUtajneri na medzinárodnej – európskej pôde. Riešenia úloh a body si budú zapisovať do takzvaného pasu Európana, čím postupne odhalia tajničku ukrytú v krížovke. "Pas Európana dostane síce každý, kto do EdUtajnera príde, ale len vedomosti a šikovnosť hráča budú odmenené titulom Mladý Európan," poznamenali zo Zastúpenia EK na Slovensku.

Hranie a súťaženie sú úplne dobrovoľné s cieľom vzbudiť u mladých ľudí záujem a pozitívne nastavenie. "Mladí ľudia, ich hodnoty a zanietenie sú pre budúcnosť Európy, ale aj zlepšovanie fungovania európskych inštitúcií veľmi dôležité," uviedol pri spustení projektu Vladimír Šucha, vedúci Zastúpenia EK na Slovensku. Zaujať mladých myšlienkou európanstva sa dá podľa neho práve tým, čomu sa venujú najviac – hrou, interakciou, výzvami. 


Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]