Autor textu: Ľuboš Lukáč
23.04.2023

Nadaní sa dotkli sveta reklamy, profi fotografií a videoklipov

Jeho záľuba vznikla v momente, keď i na vlastné prekvapenie zvíťazil v detskej fotosúťaži. Raymond Petrík navštívil Klub nadaných detí pri Súkromnej základnej škole DSA v Prešove.

Foto: Raymond Petrík

Prešov 23.04.2023 (Skolske.sk)

Vyhral premiérový ročník známej súťaže
Raymond kedysi dávno poslal fotografiu do prvého ročníka známej internetovej fotosúťaže Fotografia očami detí a zvíťazil v ňom. Od tohto momentu sa o fotografiu začal zaujímať viac, až jeho záľuba prerástla do túžby stať sa profi fotografom, čo sa podarilo.

Kreatívnym prístupom, schopnosťou porozumieť potrebám klienta a oddanosťou kvalite si talentovaný fotograf a filmár získal dôveru a uznanie mnohých spokojných zákazníkov. „Ak hľadáte kreatívneho fotografa a tvorcu videoklipov, ktorý prináša jedinečné vizuálne zážitky, som tu pre vás,“ ponúkol.

Snaží sa o inovatívne a kreatívne riešenia
Počas dlhej kariéry získal Raymond Petrík cenné skúsenosti a zručností vo fotení, spracovaní obrazu a točení videoklipov. Túto prácu navyše robí s vášňou. „Svojim klientom prinášam výnimočné vizuálne zážitky a prezentujem ich svet cez objektív. Mám široké portfólio rôznych typov fotografií, zahŕňajúce portréty, módu, produktovú fotografiu a mnoho ďalších,“ opísal svoju ponuku.
​​​​​​​
Neostáva však len pri tom. Raymond spojil vášeň pre hudbu a kreativitu a začal tvoriť hudobné videoklipy, čím vznikla spolupráca so známymi umelcami a interpretmi. Ponúka tiež služby v oblasti reklamy pre rôzne značky a spoločnosti. „Vždy sa snažím prinášať inovatívne a kreatívne riešenia, ktoré pomáhajú mojim klientom prezentovať sa v najlepšom svetle,“ vysvetlil.

pic
Foto: Ján Roba

Za asistencie najmenších fotil aj v klube
V Klube nadaných detí Raymond predstavil fotografiu a porozprával o skúsenostiach z natáčania, pričom nemohli chýbať originálne zážitky a pohľady do zákulisia. Priblížil, ako sa tvorí scenár, ako klip vzniká a čo je pri tomto procese dôležité. Priniesol so sebou i fotoaparát, opísal jeho funkcie a prezradil, koho každého už fotil, či pre koho klipy natáčal. Medzi jeho klientov patrili Victoria Linnen, Barbora Piešová, Klára Miščíková, Martin Harich, Mark Dann, Slávka Tkáčová, Sima Martauisová, skupina Sám sebou, ShowReel, Nikoleta Drummer a ďalší.

Súčasťou návštevy profesionálneho fotografa medzi nadanými deťmi bol fotoworkshop. V rámci neho spolupracovali žiaci na zhotovovaní zaujímavých i zábavných záberov, ktoré ostanú spomienkou na dotyk so svetom profi snímok a videoklipov, ktorý najmenším úspešný Raymond Petrík sprostredkoval.

​​​​​​​Text: Dušan Guman

pic
Foto: Raymond Petrík
pic
Foto: Raymond Petrík

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]