Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
15.09.2023

Bútora ocenil najlepších absolventov vzdelávacích programov JA Slovensko

Počas stretnutia učitelia a žiaci predstavili ministrovi aktivity a najúspešnejšie projekty z praktických vzdelávacích programov organizácie JA Slovensko.

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Daniel Bútora. FOTO TASR - Pavol Zachar

Bratislava 15. septembra (TASR) - Minister školstva Daniel Bútora ocenil najlepších absolventov vzdelávacích programov organizácie Junior Achievement (JA) Slovensko, ktorí sa v minulom školskom roku presadili v celoslovenských alebo medzinárodných súťažiach. Vyzdvihol ich talent, snahu a tiež podčiarkol iniciatívu a prácu učiteľov, ktorí tieto programy na školách vyučujú. TASR o tom informovali z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

Počas stretnutia učitelia a žiaci predstavili ministrovi aktivity a najúspešnejšie projekty z praktických vzdelávacích programov organizácie JA Slovensko. "Oceňujem najmä snahu obohatiť náš vzdelávací systém o rozvoj praktických zručností a zbieranie skúseností na súťažiach v rámci Slovenska a v zahraničí, kde si môžu svoje schopnosti porovnať s rovesníkmi z iných krajín," uviedol na stretnutí so žiakmi minister.

Študenti, ktorí boli ocenení, pochádzajú zo škôl ako Stredná priemyselná škola elektrotechnická Hálova v Bratislave, Gymnázium Poštová v Košiciach, Gymnázium v Myjave, Stredná odborná škola obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom, Stredná odborná škola Jána Antonína Baťu v Partizánskom a Súkromná stredná odborná škola v Poprade. Ide o absolventov programov Aplikovaná ekonómia, Viac ako peniaze, Zručnosti pre úspech a Etika v podnikaní.

Organizácia JA Slovensko na stretnutí zároveň predstavila svoje plány na nadchádzajúci školský rok. Ako uviedli, počas letných prázdnin absolvovalo školenie 180 nových učiteľov, ktorí tieto vzdelávacie programy prinesú na nové základné a stredné školy. Jedným z dôležitých riešení, ktoré organizácia ponúka, je poskytovanie študentom možnosti uplatnenia získaných vedomostí v praxi.


Júl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]