Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
20.09.2023

Na SPU sa začal nový akademický rok

Rektorka Klaudia Halászová označila za jednu z priorít univerzity zavedenie celouniverzitného vnútorného systému kvality.

Na archívnej snímke areál Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v centre Nitry. FOTO TASR

Nitra 20. septembra (TASR) - Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre otvorila nový akademický rok 2023/24. Do prvých ročníkov sa na šiestich fakultách zapísalo takmer 1200 študentov, informovala hovorkyňa univerzity Renáta Chosraviová. 

Rektorka Klaudia Halászová označila za jednu z priorít univerzity zavedenie celouniverzitného vnútorného systému kvality. Vnútorný systém zabezpečovania kvality vzdelávania na univerzite posudzovala pracovná skupina Slovenskej akreditačnej agentúry pre vysoké školstvo. "Všetky fakulty a univerzitné pracoviská boli súčasťou hodnotiaceho procesu a pevne veríme, že sme ho úspešne zvládli," povedala rektorka.

Podľa slov Halászovej SPU pokračuje v budovaní infraštruktúry nevyhnutnej pre zaradenie do európskej siete výskumných infraštruktúr. V tomto roku je to dobudovanie špecializovaného pracoviska Výskumného centra AgroBioTech - Potravinového inkubátora, dokončujú sa stavebné práce Kreatívneho centra na podporu kreatívneho priemyslu a pokračujú práce na budovaní Environmentálneho centra, kde spolu s Botanickou záhradou vznikne unikátny priestor na popularizáciu klimatických tém.

Finišuje projekt úpravy zelených plôch univerzitného areálu s budovaním prvkov zelenej infraštruktúry, ktorý zahŕňa takmer 15.000 štvorcových metrov. Do konca roka 2023 budú v areáli SPU v rámci projektu BIO:VCEL:IN na zhruba dvoch hektároch založené biodiverzitné lúky s ukážkovou zbierkou kvitnúcich lúčnych spoločenstiev na Slovensku, povedala Halászová. 

V rámci modernizácie infraštruktúry SPU dokončila rekonštrukciu Študentského domova Antona Bernoláka, ako aj univerzitného bazéna. Okrem modernizácie týchto objektov bolo hlavným cieľom zníženie ich energetickej náročnosti.



Júl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]