Autor textu: TASR
27.11.2023

SOŠ J. A. Baťu v Partizánskom chce zrekonštruovať dve svoje budovy

Škola má záujem zrekonštruovať objekty na Sokolskej ulici a SNP 14, sleduje nimi i zabezpečenie bezbariérovosti budov. 

Ilustračná snímka. FOTO TASR

Partizánske 27. novembra (TASR) - Stredná odborná škola (SOŠ) J. A. Baťu v Partizánskom plánuje zabezpečiť komplexnú rekonštrukciu ďalších svojich dvoch budov. Cez verejnú súťaž hľadá dodávateľa projektovej dokumentácie. Náklady odhadla na 78.000 eur. 

Škola má záujem zrekonštruovať objekty na Sokolskej ulici a SNP 14, sleduje nimi i zabezpečenie bezbariérovosti budov. Objekt na Sokolskej ulici je dvojpodlažný, nachádzajú sa v ňom dielne, učebne, sklady, šatne a hygienické zariadenia. "Rekonštrukcia budovy bude pozostávať z nových rozvodov vody a kanalizácie, elektroinštalácie, osvetlenia, vzduchotechniky a vykurovania," načrtla škola vo vestníku verejného obstarávania. Práce budú podľa nej zahŕňať aj výmenu interiérových dverí, úpravu podláh a povrchov vrátane všetkých nutných stavebných úprav, zateplenie objektu, odizolovanie stavby a v rámci debarierizácie osadenie schodiskovej plošiny. 

Obdobné práce chce zabezpečiť škola i na budove školy na SNP 14, ktorá sa skladá z tried, dielní, kotolne a telocvične. Športovisko chce škola komplexne zrekonštruovať vrátane zázemia, v budove chce tiež vymeniť dvere, upraviť podlahy a povrchy, zrekonštruovať vchody do budovy a vybudovať hygienické zázemie pre imobilných.

Vybraná firma zabezpečí vypracovanie a dodanie projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie v rozsahu realizačného projektu, inžiniersku činnosť, ako i autorský dozor. 

Náklady na zabezpečenie projektu odhadla škola na 78.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH), ako kritérium na výber víťaza súťaže určila najnižšiu ponúknutú cenu.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v súčasnosti buduje v priestoroch školy centrum odborného vzdelávania. Investíciu v podobe rekonštrukcie priestorov a vybavenia technológiami za 1,4 milióna eur financuje z fondov Európskej únie, ako i vlastných zdrojov. Vlani tam zabezpečil modernizáciu kuchyne, výdajne stravy a jedálne.

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]