Autor textu: TASR
18.01.2024

Prezidentka vymenovala troch rektorov vysokých škôl

​​​​​​​Za rektora Akadémie Policajného zboru vymenovala hlava štátu Šišuláka, ktorý na nej pôsobil ako prorektor.

Na snímke zľava Michal Murin, Rudolf Kropil a Stanislav Šišulák. FOTO TASR - Pavol Zachar

Bratislava 18. januára (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala vo štvrtok troch rektorov vysokých škôl. Za rektora Technickej univerzity vo Zvolene vymenovala Rudolfa Kropila, Michala Murina vymenovala za rektora Akadémie umení v Banskej Bystrici a Stanislava Šišuláka za rektora Akadémie Policajného zboru v Bratislave. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.
        
Vo svojom prejave vyzdvihla, ako univerzita pod Kropilovým vedením napreduje už viac než desaťročie. Takisto ocenila dôraz, aký kladie na dodržiavanie princípov trvalo udržateľného života.
        
Murinovi pripomenula, že meradlom kvality akadémie je, samozrejme, samotná tvorba absolventov i pedagógov. "Musím však dodať, pán rektor, že aj rozmanitosť a interdisciplinárnosť vašich tvorivých aktivít svedčí o tom, že akadémia je v správnych rukách," povedala prezidentka.
        
Za rektora Akadémie Policajného zboru vymenovala hlava štátu Šišuláka, ktorý na nej pôsobil ako prorektor. "Škola, na čele ktorej budete stáť, je špecifická v tom, že svojich poslucháčov pripravuje na mimoriadne náročné, zodpovedné a neraz i nebezpečné povolanie. Je to poslanie, ktoré kladie nároky nielen na odbornú spôsobilosť, ale aj na morálne vlastnosti, keďže vzťah medzi políciou a verejnosťou musí stáť na vzájomnej dôvere," uviedla prezidentka.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]