Autor textu:  Ina Svobodová
05.03.2024

Študenti krompašského gymnázia lyžovali v Telgárte

 Lyžiari i nelyžiari si za 5 dní pobytu na svahu mali šancu užiť 3 rôzne zjazdovky, ale aj frírajd  v zasneženom lese. 

 Telgárt a my

GYMNAZISTI NA LYŽIARSKOM VÝCVIKU 
Študenti krompašského gymnázia sa sotva vrátili po vianočných prázdninách do školy a už na nich čakala ďalšia akcia plná zábavy a nových skúseností.

V dňoch od 15. 1. 2024 do 19. 1. 2024 sa žiaci sekundy, II. A a sexty zúčastnili lyžiarskeho výcviku, ktorý sa usktočnil v romanticky krásnom prostredí Telgártu. Lyžiari i nelyžiari si za 5 dní pobytu na svahu mali šancu užiť 3 rôzne zjazdovky, ale aj frírajd v zasneženom lese. 
 
Každý deň od rána až do poobedia sme usilovne trávili, ako sme len vedeli -  poniektorí hľadaním vlastnej odvahy a odpovede na shakespearovskú otázku spadnem, nespadnem, alebo sme prekonávali vlastné limity zdokonaľovaním našich lyžiarskych schopností, o ktorých sme spočiatku ani netušili, ba boli aj takí, ktorí nikdy nelyžovali, a zrazu lyžovali!  :-o Chladné večery sme si spríjemňovali návštevou malej kaviarne s horúcimi nápojmi a kalórie nikto nerátal, lebo sme vedeli, že na svahu sa zíde každá jedna!

Hodiny strávené fyzickou aktivitou priniesli so sebou aj svalovicu, a preto na uvoľnenie svalov sme navštívili aj neďaleký wellness, v ktorom sme v stredu strávili popoludnie, keďže tretí deň je kritický a treba oddychovať. Chvááálabohu, že to takto ktosi vymyslel, však už bolo i načase len tak polihovať :-DDD

Dni nám až príliš rýchlo ubiehali, užívali sme si plnými dúškami a aj tí, ktorí predtým nikdy na lyžiach nestáli, sa začali zlepšovať a užívať si tento zimný šport vďaka nekonečne trpezlivej práci učiteľov, ale aj starších študentov, ktorí ich učili lyžiarskemu remeslu.  

Nadišiel posledný deň výcviku -piatok a s ním dlho očakávané preteky. Všetci sme boli na ne dokonale pripravení, no kvôli silnému vetru sa nakoniec nekonali. Namiesto pretekania sme si vyskúšali jazdu v sťažených poveternostných podmienkach. Tí žiaci, ktorí urobili za celý lyžiarsky výcvik najväčší pokrok a vyhrali predovšetkým nad samými sebou, dostali aj sľúbenú sladkú odmenu.

Domov sme sa všetci vrátili na duchu i tele posilnení, šťastní a niektorí dokonca s novoobjavenou láskou k lyžovaniu! 😊 

pic
 Makáme!
pic
 Krása!
pic
 Sýýýýýr
pic
 Na kalóriách nezáleží!

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]