Autor textu: Mgr. Beáta Molnárová
25.04.2024

Marec – mesiac kníh v ZŠ v Kráľovskom Chlmci

Aj žiaci 2. stupňa realizovali zaujímavé aktivity v priestoroch školskej knižnice a na hodinách slovenského jazyka a literatúry. 

Foto: ZŠ v Kráľovskom Chlmci

Marec – mesiac kníh sa v našej škole niesol v duchu viacerých krásnych a zaujímavých aktivít. Pani učiteľky na prvom stupni pripravili pre svojich žiakov rôzne aktivity, v rámci ktorých napríklad diskutovali o spisovateľovi, navzájom si čítali obľúbenú knihu, predstavili obľúbeného rozprávkového hrdinu. Menší žiaci sa preniesli do sveta rozprávok pozeraním obľúbenej rozprávky, ako aj prostredníctvom zhudobnených rozprávok. Žiaci nielenže čítali, ale aj súťažili a vyhrávali. Mohli si zmerať sily v súťaži o najlepšieho čitateľa triedy, v niektorých triedach prebiehala súťaž: „Uhádni rozprávku“. Počas celého mesiaca tvorili rôzne projekty a riešili pracovné listy týkajúce sa kníh, čítania, rozprávok, atď. Navštívili sme aj školskú a Regionálnu knižnicu v Kráľovskom Chlmci, kde sa zoznámili s priestormi a organizáciou knižnice.
​​​​​​​
Aj žiaci 2. stupňa realizovali zaujímavé aktivity v priestoroch školskej knižnice a na hodinách slovenského jazyka a literatúry. Vyrábali napríklad obaly obľúbených detských kníh, spoločne pracovali na projektoch na rôzne témy. Pre starších žiakov bol pripravený literárny kvíz o obľúbených detských knihách a následne vypracovali aj pracovné listy, venovali sa ukážkam z rôznych žánrov. Aktivity neboli zamerané len na čítanie, ale aj na tvorivé písanie. Okrem spomenutých aktivít na hodine výtvarnej výchovy pripravili aj krásne leporelá pre menších žiakov. Aj naši starší žiaci navštívili knižnicu, kde prebiehala súťaž zameraná na orientáciu v knižnici. V priestoroch Regionálnej knižnice v Kráľovskom Chlmci si mohli vypočuť zaujímavý výklad o vzniku knihy. Veríme, že sa aktivity žiakom páčili a priviedli ich späť ku knihám. 

pic
Foto: ZŠ v Kráľovskom Chlmci
pic
Foto: ZŠ v Kráľovskom Chlmci
pic
Foto: ZŠ v Kráľovskom Chlmci
pic
Foto: ZŠ v Kráľovskom Chlmci
pic
Foto: ZŠ v Kráľovskom Chlmci

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]