Autor textu: TASR
22.04.2024

Prezidentka diskutovala o téme klímy so študentami pezinského gymnázia

Hlava štátu podotkla, že klimatická zmena sa dotýka nášho každodenného života, ekonomiky, dopravy a ovplyvňuje nás na každom kroku.

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. FOTO TASR - Jakub Kotian

Bratislava 22. apríla (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok pri príležitosti Svetového dňa Zeme diskutovala so študentami pezinského gymnázia o zelených témach. "Študentom nielen pezinského gymnázia prajem, aby ich záujem o zelené témy pretrval a aby na svoju budúcnosť nemuseli hľadieť s obavami, ale s nádejou," napísala na sociálnej sieti. 

Hlava štátu podotkla, že klimatická zmena sa dotýka nášho každodenného života, ekonomiky, dopravy a ovplyvňuje nás na každom kroku. "Možno kroky, na ktorých sa dokážu zhodnúť štáty, nie sú dostatočne dôrazné a neprichádzajú včas. Nie je však iná možnosť, než pokračovať v tejto ceste ďalej a najlepšie je začať každý sám od seba," uviedla s tým, že sa tým riadia aj v Prezidentskom paláci.                  

Pripomenula napríklad, že pre študentov realizovali projekt Klimatickej akadémie, ktorú za tri ročníky absolvovalo takmer 80 mladých klimatických lídrov. Ocenením Prezidentská zelená pečať zas palác motivuje ďalšie úrady, organizácie a inštitúcie, aby si osvojili štandardy zelenej inštitúcie a nasmerovali obnovu a prevádzku svojich budov k udržateľnosti. "Klíma nepozná hranice. Ktokoľvek ju chráni, alebo jej, naopak, ubližuje, dôsledky vždy pociťujeme všetci spoločne," dodala prezidentka. 


Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]