Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
31.05.2024

Lekárska fakulta UK prináša aktivity na podporu komercializácie výskumu v oblasti zdravia

Fakulta sa do podpory zapája vďaka grantu z Európskeho inovačného a technologického inštitútu Health a partnerstvu s poradenskou spoločnosťou v oblasti inovácií.

Ilustračná snímka. FOTO TASR - Pavel Neubauer

Bratislava 31. mája (TASR) - Slovenskí vedci a študenti môžu premeniť svoje vedecké objavy a vynálezy na praktické aplikácie a podnikateľské projekty. Lekárska fakulta (LF) Univerzity Komenského (UK) v Bratislave pre nich prináša vzdelávacie aktivity na podporu komercializácie výskumu v oblasti zdravia.
        
"Cieľom pilotného projektu je pripraviť skúsených vedeckých pracovníkov na slovenských vzdelávacích alebo výskumných inštitúciách a študentov doktorandského štúdia na to, aby výsledky svojho bádania dokázali pretaviť do praxe," uviedol prodekan pre grantovú problematiku Peter Valkovič.
        
Aktivity na zvýšenie povedomia o možnostiach komercializácie v oblasti zdravia majú zahŕňať napríklad otvorené semináre o klinickom skúšaní a validácii s možnosťou získania certifikátu Správna klinická prax či seminár o moderných trendoch, potrebách a úspešných príkladoch z praxe. Rovnako aj vzdelávanie o patentovom procese a stratégii, ktoré má zrealizovať renomovaná nemecká firma v oblasti patentového práva.
        
Fakulta sa do podpory zapája vďaka grantu z Európskeho inovačného a technologického inštitútu (EIT) Health a partnerstvu s poradenskou spoločnosťou v oblasti inovácií.

Júl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]