Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
07.06.2024

T. Drucker odovzdal Cenu sv. Gorazda viac ako 80 pedagógom, žiakom a študentom

Zlatú medailu sv. Gorazda udelil rezort školstva 18 učiteľkám a učiteľom.

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Bratislava 7. júna (TASR) - Minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže Tomáš Drucker (Hlas-SD) udelil zlaté, strieborné a bronzové medaily pedagógom, ktorí sa pričinili o rozvoj školstva na Slovensku. Urobil tak počas piatkového slávnostného odovzdávania Ceny sv. Gorazda v priestoroch Zimnej jazdiarne Bratislavského hradu. Ocenil aj šikovných žiakov a študentov Pamätným listom sv. Gorazda. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR.
        
"Vzdelávanie je cestou objavovania nových poznatkov, skúmania neznámeho a rozširovania obzorov. Vy, učitelia, ste sprievodcami na tejto ceste. Ste tí, ktorí zapaľujú iskru zvedavosti a túžbu po poznaní v očiach žiakov a študentov. Každý deň prinášate do tried nové podnety, myšlienky a výzvy, ktoré podporujú rozvoj kritického myslenia a kreativity. Vaša práca je náročná, ale zároveň nesmierne dôležitá. Každý úspech, ktorý dosiahnete, je krokom k lepšej budúcnosti," prihovoril sa k pedagógom minister školstva.
        
Zlatú medailu sv. Gorazda udelil rezort školstva 18 učiteľkám a učiteľom. Jednou z nich je Valéria Stašiaková zo Spojenej školy v Bratislave. Ocenenie získala za celoživotnú prácu a mimoriadne výsledky dosiahnuté vo výchove a vzdelávaní detí a žiakov so zdravotným znevýhodnením. Ocenený zlatou medailou in memoriam bol Vladimír Krčméry za celoživotnú prácu a mimoriadne výsledky celoštátneho a medzinárodného významu v oblasti medicíny a vo vzdelávacích, v zdravotníckych, sociálnych a humanitárnych projektoch.
     

pic
Na snímke vľavo minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker (Hlas-SD) odovzdáva Zlatú medailu svätého Gorazda Félixovi Döménymu počas odovzdávania cien svätého Gorazda učiteľom a zamestnancom škôl za ich celoživotnú pedagogickú prácu, za ich výnimočné odborné a osobnostné kvality a zapájanie sa do rôznych projektov či výnimočné činy. V Bratislave 7. júna 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Striebornú medailu sv. Gorazda si prevzalo 19 pedagógov. Medzi nimi je Roman Švec zo Základnej školy v Holíči. Cenu sv. Gorazda získal za mimoriadne výsledky dosiahnuté vo výchove, vzdelávaní a v riadení školy. Bronzovú medailu sv. Gorazda udelilo ministerstvo školstva 30 učiteľkám a učiteľom. Cenu si prevzala Zdenka Krajčovičová z Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne. Ocenenie získala za významný prínos pre rozvoj vysokého školstva v SR v oblasti rozvoja inovatívnych technológií s presahom do verejného zdravia obyvateľstva.
       

pic
Na snímke vľavo minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker (Hlas-SD) odovzdáva Striebornú medailu svätého Gorazda Márii Budáčovej počas odovzdávania cien svätého Gorazda učiteľom a zamestnancom škôl za ich celoživotnú pedagogickú prácu, za ich výnimočné odborné a osobnostné kvality a zapájanie sa do rôznych projektov či výnimočné činy. V Bratislave 7. júna 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Minister neopomenul ani šikovných žiakov a študentov, ktorí si taktiež prevzali svoje ocenenie. "Ste dôkazom toho, že usilovnosť, disciplína a nadšenie pre učenie prinášajú ovocie. Vaše úspechy sú nielen výsledkom vašej vlastnej práce, ale aj odrazom podpory a vedenia vašich učiteľov," podotkol. Pamätný list svätého Gorazda udelil 20 žiakom základných, stredných a základných umeleckých škôl.
        
Ocenenie pedagogickej práce, pomenované po svätom Gorazdovi, predstavuje najvyššie uznanie, ktoré môže pedagógom udeliť minister školstva, a udeľuje sa od roku 1997.

Júl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]