Autor textu: Mgr. Mária Gavenčiaková
13.02.2019

SOŠ drevárska a stavebná Krásno nad Kysucou: Lyžiarsky výcvik

Skúsení i začínajúci lyžiari si otestovali svoje schopnosti.

Krásno nad Kysucou 13. februára (Skolske.sk)

V dňoch 4.-8. februára 2019 sa žiaci prvého ročníka Strednej odbornej školy drevárskej a stavebnej v Krásne nad Kysucou zúčastnili kurzu pohybových aktivít v prírode so zameraním na zimné športy v lyžiarskom stredisku Snowparadise Veľká Rača Oščadnica.

Náplňou kurzu bolo naučiť každého začiatočníka základným pohybom na lyžiach a pokročilejších zdokonaliť v tom, čo už vedeli. Jeho súčasťou bolo zjazdové lyžovanie, snowboarding, pohyb a pobyt v prírode, relax. Zúčastnili sa ho žiaci z I. A, I. B a I. C triedy. Všetci lyžiari boli roztriedení do skupín, podľa výkonnosti, kde sa im celý týždeň venovali inštruktori. Skúsení i začínajúci lyžiari otestovali svoje schopnosti na zjazdovke, ktorá bola každý deň iná v závislosti od počasia. Každý sa za týždeň niečomu priučil.

Poďakovanie patrí Lyžiarskemu stredisku Veľká Rača, ktorý nám vytvoril podmienky na priebeh lyžiarskeho výcviku a zamestnancom Chaty Plemenár, kde boli naši žiaci ubytovaní. Viacerí z nich boli po prvýkrát na dlhšiu dobu mimo domova. Museli sa prispôsobiť dennému režimu, stravovaniu, pobytu v kolektíve rovesníkov. Zároveň im to pomohlo spoznať sa navzájom, upevniť si kolektív, ale aj spoznať svoje schopnosti a pestovať vytrvalosť. 

Na záver sa chceme poďakovať všetkým inštruktorom za dobre odvedenú prácu a žiakom za disciplínu. Najdôležitejšie je, že sa všetci vrátili zdraví a mohli opäť zasadnúť do prváckych školských lavíc a pripravovať sa na budúce povolanie.

Mgr. Mária Gavenčiaková

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]