Autor textu: TASR
04.06.2019

Rodina železiarov sa opäť rozrástla 

Absolventi majú v ŽP prácu istú 

Podbrezová 4. júna (TASR)

Rodina železiarov sa po roku opäť rozrástla. Celkovo 85 úspešných absolventov Súkromnej strednej odbornej školy hutníckej Železiarní Podbrezová (ŽP) a Súkromného gymnázia ŽP v Podbrezovej dostalo do rúk v posledný májový deň maturitné vysvedčenia. Na slávnostnom akte sa zúčastnil podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD). TASR o tom v pondelok informovala spoločnosť ŽP.

      Študenti strednej odbornej školy maturovali v odboroch hutník operátor, mechanik strojov a zariadení, mechanik mechatronik a gymnazisti v odboroch šport, informatika a anglický jazyk. Od prvého kontaktu so školou sú žiaci v tejto horehronskej firme považovaní za budúcich zamestnancov, čomu zodpovedajú i benefity, ktoré im zriaďovateľ poskytuje.
    

Oceňujem, že ŽP Podbrezová sa aktívne podieľajú na výchove a vzdelávaní viac ako 82 rokov. V súčasnosti je nezamestnanosť na Slovensku veľmi nízka a na nedostatok pracovných ponúk sa nemôžeme sťažovať. Chýbajú nám však špecialisti a odborne vzdelaní ľudia v rôznych oblastiach. A práve preto je duálne vzdelávanie, ktoré Podbrezová praktizuje už niekoľko rokov, nevyhnutné.

Richard raši

  
      Podľa neho na Slovensku je mnoho absolventov stredných a vysokých škôl, po ktorých zamestnávatelia nechcú siahnuť, a preto ho teší, že v Podbrezovej je to naopak. ŽP sa zameriavajú na to, čo na pracovnom trhu chýba.

      "Sú prosperujúcou a stabilnou firmou, ktorá dokáže zaručiť svojim absolventom zamestnanie. To je jedným z najdôležitejších prvkov nielen v okrese, ale aj v celom Banskobystrickom kraji," reagoval podpredseda vlády.

      Ako doplnil predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti ŽP Vladimír Soták, Slovensku vo všeobecnosti chýbajú kvalifikovaní ľudia.
      

Takí mladí ľudia sa môžu len vychovať a to vtedy, keď majú dobrých učiteľov, inštruktorov odbornej praxe a najmä, keď sa majú kde učiť.

Vladimír Soták


​​​​​​​
      Najlepší študenti, triedy i učitelia získali od ŽP hodnotné finančné ocenenia.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]