Autor textu: TASR
05.06.2019

Súťaž stredoškolákov Vedieť sa správne rozhodnúť pozná víťazov 

Sú z Liptovského Mikuláša.

Foto: Víťazní tím

Bratislava 5. júna (TASR)

 Súťaž Vedieť sa správne rozhodnúť, ktorá je zameraná na vzdelávanie študentov stredných škôl v oblasti etických hodnôt, má svojich víťazov. Stali sa nimi Ivana Dronzeková a Ema Pavlíková z Evanjelickej spojenej školy v Liptovskom Mikuláši. Odborná porota ich vybrala spomedzi 16 finalistov 15. ročníka súťaže. Tento rok sa do nej zapojilo 102 stredoškolákov. TASR o tom informoval organizátor súťaže, nezisková organizácia Junior Achievement (JA) Slovensko.

      "Vďaka súťaži som prišla na to, že existuje naozaj veľa riešení na jeden problém, že veci sú často iné, ako vyzerajú na prvý pohľad a že stále mám rezervy vo svojich komunikačných a prezentačných zručnostiach. Taktiež je veľmi dôležité si rozvrhnúť svoj čas," reagovala víťazka súťaže Ivana Dronzeková.

      Na druhom mieste sa umiestnili Tereza Horvátová a Miriam Bandíková z Gymnázia Varšavská v Žiline. Treťou ocenenou dvojicou sú Filip Juran a Kristína Bochničková z Hotelovej akadémie na Mikovíniho v Bratislave.
     

Spoločensky zodpovedné podnikanie, etický kódex firmy či správny postoj voči korupcii nesmú byť len slovami na papieri. Musíme o ich vplyve na chod spoločnosti učiť žiakov už v školách, len tak môžeme budovať uvedomelú a spravodlivú spoločnosť.

Programový riaditeľ neziskovej organizácie Peter Kalčevský

 

      Cieľom súťaže je umožniť mladým ľuďom vyjadriť svoj názor na etické problémy vyskytujúce sa aj v slovenskej spoločnosti. V rámci prvého kola súťaže riešili žiaci stredných škôl prípadovú štúdiu zameranú na to, či dať prednosť zachovaniu pracovnej pozície kolegyne a nedostať finančnú odmenu alebo pracovnú pozíciu kolegyne zrušiť a rozdeliť si túto odmenu. 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]