Autor textu: TASR
21.06.2019

Štvrtý ročník ocenenia LEAF Award pozná svojich laureátov 

Program podpory a rozvoja je "šitý na mieru" každému z nich.

Foto: LEAF Award

Bratislava 21. júna (TASR)

 Ocenenie LEAF Award, ktoré podporuje a rozvíja inšpiratívne projekty detí a mladých ľudí, pozná svojich tohtoročných laureátov. V rámci štvrtého ročníka sa nimi stali 19-ročná Daniela Gregušová z Košíc za ekologické obaly na zošity a učebnice, 19-ročný Stano Jochman z Košíc za edukačnú pomôcku na výučbu robotiky a informatiky a 18-ročný Peter Kováč z Levíc za platformu na obojstrannú komunikáciu medzi mestom a občanmi.
     

Tento rok sme si medzi prihláškami všimli neuveriteľne široký a hlboký záber tém. Ten si zasluhuje nielen obdiv, ale predovšetkým podporu. Je to radosť a česť byť pri niečom, čo naozaj môže našej krajine pomáhať a zároveň inšpirovať iných, aby sa nehanbili tvoriť, hľadať a meniť svet okolo seba. LEAF Award takto rozvíja srdcia i mysle, aby inšpiroval tých, ktorí si ešte neveria. 

Miroslav Kocúr, manažér projektu LEAF Award



      Laureáti budú zaradení do ročného programu podpory a rozvoja, ktorý je "šitý na mieru" každému z nich. Ide o spoluprácu s odborníkmi, firmami a expertmi z najrôznejších oblastí. Laureáti týmto dostanú možnosť rozvíjať sa na osobnej i odbornej úrovni podľa charakteru projektu. Získali tiež finančnú podporu 5000 eur.
      

pic
Foto: LEAF Award

Porota zároveň ocenila aj zvyšné štyri finálne projekty. Tým boli udelené čestné uznanie, podpora osobného rozvoja a finančná podpora 1000 eur. Toto ocenenie získali 19-ročný Jakub Adamec z Bratislavy za portál prepájajúci hypotekárnych poradcov s klientmi a 18-ročná Laura Bilíková zo Soblahova za magazín, ktorý prezentuje a spája mladých umelcov. Ocenení boli aj 19-ročný Filip Kováč zo Žiliny za projekt Odyssea ako koncept "eventov", ktoré spájajú hudbu a vizuálne umenie v netradičných priestoroch, a 18-ročná Michaela Suchá z Bratislavy za edukačný program pre stredné školy o ekologických dôsledkoch odevného priemyslu.
​​​​​​​
      Program LEAF Award vznikol s cieľom podporiť a rozvíjať inšpiratívne projekty detí a mladých ľudí, ktorí sa zaujímajú o svoje okolie a snažia sa urobiť ho lepším. Do aktuálneho ročníka sa prihlásilo 81 dievčat a chlapcov vo veku 13 až 19 rokov s konkrétnym rozpracovaným projektom vo forme podnikateľského alebo neziskového zámeru. Do finále postúpilo sedem projektov.

pic
Foto: LEAF Award

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]