Autor textu: TASR
21.06.2019

BBSK a UMB podpísali dohodu o spolupráci 

Chcú napríklad nové študijné programy 

Foto: UMB

Banská Bystrica 20. júna (TASR)

 Memorandum, ktoré garantuje spoluprácu vo výskume a výmene informácií, rozvoji sociálnej ekonomiky, cestovného ruchu, pri riešení a implementovaní národných a medzinárodných výskumných projektov, ako aj pri stážach pre študentov, podpísali vo štvrtok v Banskej Bystrici rektor Univerzity Mateja Bela (UMB) Vladimír Hiadlovský, predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter a riaditeľka Rozvojovej agentúry BBSK Zuzana Lafférsová.
     

Pre efektívnu spoluprácu bude jednou z kľúčových súčastí naša ekonomická fakulta, keďže na nej máme študijný odbor cestovný ruch aj regionálny rozvoj. Už dnes máme aj konkrétne výsledky spolupráce, a to s katedrou cestovného ruchu.

Rektor Univerzity Mateja Bela  Vladimír Hiadlovský

    
​​​​​​​  Vedenie univerzity by v spolupráci s BBSK rado v budúcnosti kreovalo aj nové študijné programy, ktoré si vyžaduje trh práce. "Máme záujem, aby naši absolventi ostávali v regióne, aby tento región cítil pridanú hodnotu z kvalifikovanej a vzdelanej pracovnej sily," dodal.

      "Ako príklad spolupráce môžem uviesť seminár, zameraný proti extrémizmu, ktorý sme už s UMB organizovali v minulosti. Ale teší ma aj to, že do memoranda sme zaradili napríklad aj spoluprácu v oblasti už existujúcich klastrov," uviedol predseda BBSK Ján Lunter.

      Podpis memoranda a následné oznámenie spolupráce bolo zároveň po prvý raz v histórii BBSK tlmočené do posunkovej reči.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]